Την απίστευτη γραφειοκρατία, που εξακολουθεί να επικρατεί στο ελληνικό δημόσιο, «πλήρωσαν» για μια ακόμη χρονιά, καταστηματάρχες εστίασης στην περιοχή του Ψαθοπύργου Πατρών.

Η «περίφημη νομοθεσία» για τη «χρήση αιγιαλού» δίνει τη δυνατότητα σε υπηρεσίες για ελέγχους στην ακτογραμμή της Αχαΐας για να διαπιστωθεί εάν τηρείται η νομοθεσία αναφορικά με τον αιγιαλό και τις «ελεύθερες παραλίες».

Χθες έγινε έλεγχος στην περιοχή του Ψαθοπύργου από κλιμάκιο που αποτελείτο από υπαλλήλους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, της Αστυνομίας και της Κτηματικής Υπηρεσίας όπου «διαπιστώθηκαν παραβάσεις».

Συγκεκριμένα, σε πέντε καταστήματα καταλογίζεται πως είχαν αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα χωρίς να έχουν άδεια χρήσης αιγιαλού. Από το κλιμάκιο επιβλήθηκαν πρόστιμα στις επιχειρήσεις και πέντε επιχειρηματίες συνελήφθησαν και σήμερα θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο αντιμέτωποι με την παράβαση παράνομης κατάληψης αιγιαλού.

Ένας ακόμη καταστηματάρχης αφέθηκε ελεύθερος, για λόγους υγείας, ενώ ένας ακόμη αναζητείται. Πάντως, οι επιχειρηματίες της περιοχής διαμαρτύρονται για την «συμπεριφορά» των αρμοδίων υπηρεσιών, καθώς έχουν καταθέσει αιτήσεις για άδειες στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά δεν τους έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα.

*Εφημερίδα Γνώμη.