Το είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο και δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι θα επιβεβαιωθούμε.

Το «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι άτεγκτο και δεν «σηκώνει μύγα στο σπαθί του» όταν δεν έχει να κάνει με προστατευόμενους της αυλής του Πρωθυπουργού. Είτε πρόκειται για πρόσωπα προερχόμενα από τη Ν.Δ. είτε πολύ περισσότερο για πρόσωπα εκτός του κομματικού σωλήνα του κυβερνώντος κόμματος.

Είναι προφανές πως οι κύριοι Μηταράκης και Πατούλης δεν ήταν στον κύκλο των προστατευόμενων και γι΄αυτό δεν έτυχαν της ιδιότυπης πολιτικής προστασίας του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Απεναντίας ο κ. Χαρδαλιάς ανήκει στο κλειστό κλαμπ των «εκλεκτών» και δεν τον άγγιξε τίποτα, ούτε ακόμα και όταν φωτογραφήθηκε δίπλα σε απόρρητα του στρατού.

Ποιος άλλος ανήκει στο μικρό αλλά πανίσχυρο αυτό κλαμπ; Μα φυσικά ο Υπουργός Προστασία του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου!

Έτσι λοιπόν για την τρομακτική επιδρομή των Κροατών χούλιγκανς στην Αθήνα που… περιοδεύσαν στη μισή Ελλάδα, πριν κάνουν γυαλιά- καρφιά την πρωτεύουσα, σκοτώσουν έναν νέο άνθρωπο και τραυματίσουν πολλούς περισσότερους, ευθύνονται κάποιοι… αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Το πόσο σίγουρος αισθάνεται ο κ. Οικονόμου προκύπτει και από τη δήλωσή του όπου με πλεόνασμα πολιτικού θράσους ανέφερε «δεν είναι ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πώς θα καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκανς»!

Αν δεν φοβάσαι τίποτα, αν απολαμβάνεις προστασίας, μπορείς να είσαι όσο προκλητικός θέλεις μέσα στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη…