Δεν το παρατούν το όλο ζήτημα οι κάτοικοι του Ανατολικού διαμερίσματος και κυρίως οι εκπρόσωποι ορισμένων συλλόγων που βρίσκονται στη λίστα της συντονιστικής επιτροπής για την διαμόρφωση του Ανατολικού Πάρκου.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν εντός του Ανατολικού Πάρκου, στον χώρο του πρώην σκουπιδότοπου, εκεί που τώρα υπάρχει ο καταυλισμός των Ρομά μπορεί να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ανοικτό υπαίθριο θέατρο με χωρητικότητα χιλιάδων θεατών, κάτι που απουσιάζει από την Πάτρα.

Όπως λένε υπάρχει έτοιμη μελέτη για το έργο αυτό που έχει ξεχαστεί και έχει ξεμείνει στα συρτάρια των αρμοδίων. Ωστόσο, για να προχωρήσει η δημιουργία ενός ανοικτού υπαίθριου θεάτρου θα πρέπει πρώτα να γίνουν δύο βασικά βήματα.

Να δοθεί ο χώρος από το ΤΑΙΠΕΔ στην Πάτρα (κάτι που δεν έχει γίνει παρά τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί) και το έργο – εφόσον αποφασιστεί να υλοποιηθεί η μελέτη που υπάρχει - να ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ.

Προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουν ορισμένοι από τους συλλόγους της Ανατολικής Πάτρας που έχουν αυτό το όραμα. Σημειώνουμε ότι μελέτες για τέτοια έργα υπάρχουν από το παρελθόν και για άλλα σημεία της Πάτρας όπως αυτό της Σαμακιάς.

Ούτε όμως και σε αυτή την περίπτωση (πριν από αρκετές δεκαετίες είχε γίνει κάτι), όλα είχαν μείνει στα σχέδια. Αν δεν προχωρήσει ούτε με την περίπτωση του Ριγανόκαμπου, τότε αυτό το ανοικτό θέατρο θα μείνει καημός για την πόλη. Κι θα' ναι κρίμα...