Δεν είναι μόνο το πρόσωπο, τα χέρια, το κορμί που μεγαλώνει. Είναι και τα μαλλιά μας τα οποία καταπονούνται με πολλούς τρόπους με την πάροδο του χρόνου, συχνά χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μην ταλαιπωρούνται και να διατηρούν τη λάμψη και τη νεανικότητά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

Τι γερνά τα μαλλιά μας και είναι σημαντικό να αποφεύγουμε;

Τακτικό styling
Η υπερβολική χρήση των προϊόντων θερμότητας όπως το πιστολάκι και τα ψαλίδια για μπούκλες απορροφούν την υγρασία της τρίχας προκαλώντας ξηρότητα και ψαλίδα.

Είναι σημαντικό επομένως να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν και φυσικά καθώς επίσης να χρησιμοποιούμε προϊόντα θερμικής προστασίας πριν το styling.

Επιπλέον:

  • Όταν στεγνώνετε ή ισιώνετε τα μαλλιά σας, μην πλησιάζετε το πιστολάκι πολύ κοντά στην τρίχα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πιστολάκι θα πρέπει να απέχει από τα μαλλιά τουλάχιστον 15 πόντους.
  • Όταν τα μαλλιά σας είναι πολύ βρεγμένα, στεγνώστε τα στην υψηλότερη θερμοκρασία και στη συνέχεια αρχίστε να μειώνετε την ένταση της θερμότητας
  • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ψαλίδια για μπούκλες ή για ίσιωμα πάνω σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά.

Συχνές αλλαγές στο χρώμα

Αυτό που προκαλεί τη γήρανση της τρίχας δεν είναι το βάψιμο, αλλά το συχνό βάψιμο. Γι’ αυτό και πρέπει να αποφεύγουμε τις απανωτές βαφές, ιδιαίτερα στα μαλλιά που είναι ήδη εύθραυστα.

Κακής ποιότητας προϊόντα καθαρισμού- Ανεπαρκής περιποίηση

Οι χημικές ουσίες στις βαφές ταλαιπωρούν τα μαλλιά με αποτέλεσμα να δείχνουν με τον καιρό θαμπά και ξηρά. Μετά από κάθε βαφή τα σωστά προϊόντα περιποίησης του χρώματος και της συνολικής υγείας των μαλλιών μας είναι απαραίτητα.

Επιλέξτε ποιοτικά σαμπουάν, μάσκες, conditioner σύμφωνα με τις ανάγκες σας και τις συστάσεις του κομμωτή σας. Επιπλέον, μην παραλείπετε θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης και περιποίησης.

«Crash diets»

Οι υπερβολές στη δίαιτα μπορεί να οδηγήσουν, μεταξύ άλλων, σε πρόωρη απώλεια μαλλιών, προκαλώντας αποδυνάμωση της διαμέτρου των θυλάκων της τρίχας.

Μην παραλείπετε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και σίδηρο και αν θέλετε να χάσετε βάρος, κάντε το σωστά υπό την καθοδήγηση του διατροφολόγου.

Έλλειψη προστασίας στο νερό

Τόσο το νερό της πισίνας που περιέχει χλώριο όσο και της θάλασσας που περιέχει αλάτι ταλαιπωρεί σημαντικά τα μαλλιά. Φροντίστε λοιπόν να φοράτε σκουφάκι ή να εφαρμόζετε προστατευτικά προϊόντα που συγκρατούν την υγρασία και εμποδίζουν τις επικίνδυνες χημικές ουσίες ή το αλάτι να εισχωρήσουν στην τρίχα.

Μην ξεχνάτε επίσης το αντηλιακό μαλλιών σε καθημερινή βάση, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Άγχος

Το υπερβολικό άγχος επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης και συχνά προκαλεί πρόωρο γκριζάρισμα ενώ μπορεί να προκαλέσει και απώλεια μαλλιών.

Οι τεχνικές χαλάρωσης και η άσκηση μπορούν να μειώσουν το στρες, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος και μειώνοντας τα προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

πηγή: vita.gr