Στο επετειακό επεισόδιο του ΑΝΤ1 Flashback για τα επιτυχημένα talk-shows του καναλιού μίλησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στο The 2Night Show, παραδεχόμενος πως είναι η εκπομπή με την οποία θα ήθελε να κλείσει την τηλεοπτική του καριέρα, ενώ δεν παραλείπει να αποκαλύψει τον πρώτο πιλότο που έκανε για late-night show στον ΑΝΤ1 το 2000.

«Το The 2Night Show είναι αυτό που λέμε το κερασάκι στην τούρτα. Μετά από περίπου 30 και κάτι χρόνια δουλειάς στην τηλεόραση, είναι αυτό που νιώθω ότι με ολοκλήρωσε ως παρουσιαστή», δηλώνει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

«Η ιστορία του late-night είναι κάτι που με έχει απασχολήσει από το 2000. Όταν κατέβηκα από τη Θεσσαλονίκη και βρέθηκα στον ΑΝΤ1, είχα κάνει τον πρώτο πιλότο για late-night με χρήματα του καναλιού αλλά δεν προχώρησε ποτέ. Μου έμεινε μια τεράστια πικρία.

Αν με ρωτάτε σήμερα, πιστεύω πως καλώς δεν έγινε. Εγώ δεν ήμουν έτοιμος, δεν θα μπορούσα να το παρουσιάσω. Θέλει να κάνεις τα χιλιόμετρά σου για να εμφανιστείς εκεί και να αρχίσεις λίγο αργότερα να μιλάς με τους καλεσμένους και να τους βάλεις σε μία διαδικασία να γελάσουν, να αυτοσαρκαστούν», παραδέχεται αμέσως μετά ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1.

«Το late-night είναι one-man show. Ουσιαστικά κάθε παρουσιαστής αναλαμβάνει να κρατήσει το τηλεοπτικό κοινό με τους καλεσμένους. Βέβαια στην Ελλάδα οι καλεσμένοι ανακυκλώνονται, το βλέπουμε αυτό να συμβαίνει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είναι και λογικό, είμαστε μία χώρα 10 εκατομμυρίων, είναι πολύ συγκεκριμένοι οι άνθρωποι.

Πρέπει κάθε φορά που έρχεται ένας καλεσμένος, να προσπαθείς να βγάλεις κάτι άλλο. Αυτή είναι η δυσκολία του συγκεκριμένου προγράμματος», επισημαίνει σε άλλο σημείο.

«Νιώθω ότι αυτού του είδους οι εκπομπές δεν πρέπει να λείψουν ποτέ από την ελληνική τηλεόραση. Αν μ’ έχει καλά ο Θεός, αν υπάρχει η συνεργασία με το κανάλι, θα ήθελα να την πάω μέχρι όσο αντέχει η υγεία μου και φυσικά όσο τη θέλει και ο κόσμος.

Δηλαδή αν μου λέγατε με ποια εκπομπή θα ήθελα να αποχαιρετήσω την τηλεόραση, θα σας έλεγα: με αυτήν», εξομολογείται κλείνοντας ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.