Ας είμαστε ειλικρινείς. Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που… για κάποιο λόγο η λίμπιντο είναι στα ύψη.

Χωρίς να υπάρχει κάποια πειστική εξήγηση, το καλοκαίρι, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή του χρόνου, αυξάνεται η κίνηση στα dating apps αλλά και στις ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το in.gr, το αυξημένο ερωτικό ενδιαφέρον δεν εξαντλείται μόνο μέσα από τον ψηφιακό κόσμο, αλλά και στην πραγματική μας ζωή, μιας και τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται οι πωλήσεις των προφυλακτικών.

Ας αφήσουμε αυτά τα στοιχεία κι ας δούμε τους εαυτούς μας: Είναι δεδομένο ότι το καλοκαίρι θέλουμε να κάνουμε περισσότερο σεξ.

Αν προσπαθήσουμε να το εξηγήσουμε βιολογικά δεν μπορούμε να μην σταθούμε στην αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης στον οργανισμό μας, λόγω της περισσότερης έκθεσής μας στον ήλιο.

Αυξημένη σεροτονίνη σημαίνει καλύτερη διάθεση κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως είμαστε περισσότερο ανοιχτοί σε νέα πράγματα και νέες γνωριμίες.

Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι διακοπές. Και μόνο η σκέψη της καλοκαιρινής άδειας, πόσο μάλλον οι ίδιες οι μέρες της άδειας ενισχύουν τη φυσιολογική μας διέγερση, που πολλές φορές μετατρέπεται και σε σεξουαλική.

Ας δούμε 4+1 λόγους που το σεξ είναι καλύτερο το καλοκαίρι

1. Είμαστε μαυρισμένοι και αισθανόμαστε πιο σέξι. Και -το καλύτερο είναι ότι- το εκπέμπουμε.

2. Χαλαρώνουμε από το άγχος της καθημερινότητας και το απολαμβάνουμε περισσότερο.

3. Θέλουμε να ανακαλύψουμε περισσότερα πράγματα καθώς επισκεπτόμαστε περισσότερα μέρη.

4. Παρουσιάζονται περισσότερες ευκαιρίες για να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό με τον σύντροφό μας.

5. Έχουμε γενικότερα καλύτερη ψυχολογική διάθεση.