Στην οδό Σώμερσετ, στο Ρίο, σύμφωνα με την πινακίδα, είναι σημείο συγκέντρωσης ατόμων.

Έτσι γράφει τουλάχιστον. Αντί όμως για άτομα, εκεί έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες κλαδιά, χόρτα και σκουπίδια που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάρουν φωτιά και να κινδυνέψουν σπίτια και περιουσίες.

Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής στο Ρίο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με αυτή την κατάσταση και προέρχεται κυρίως από τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής που κόβουν τα χόρτα και τα δέντρα από τους κήπους τους και τα αφήνουν σε διάφορα σημεία και ένα από αυτά είναι αυτό της φωτογραφίας.

Δεν μπορούν, όπως υποστηρίζουν τα φορτηγά του δήμου να πηγαίνουν κάθε τόσο στο Ρίο και να μαζεύουν όλα αυτά τα «βουνά», τονίζοντας αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν και οι κάτοικοι να το κάνουν αυτό, με δικά τους έξοδα. 

Αυτό είναι ένα χρόνιο παράπονο της Μαιζώνος από την συγκεκριμένη περιοχή, καθώς δεν υπάρχουν ούτε τα φορτηγά, ούτε ο εξοπλισμός, ούτε το έμψυχο δυναμικό για να κάνουν αυτή τη δουλειά κάθε τόσο οι υπάλληλοι του δήμου. Έτσι λένε στη Μαιζώνος. 

Από την άλλη ξέρετε τι λένε οι κάτοικοι του Ρίου; «Μας έχουν για πλούσιους. Αν ήμασταν στα Προσφυγικά ή στα Ζαρουχλέικα, δεν θα έλεγαν κουβέντα στη Μαιζώνος» αφήνοντας να εννοηθεί ότι το όλο θέμα για τη δημοτική αρχή έχει και μια ταξική μορφή, με βάση την ιδεολογία της. Συμπερασματικά, είμαστε μια ωραία οικογένεια…

(Οι φωτογραφίες είναι του Ανδρέα Αποσκίτη).