Κοντά στα 25 με 27 είναι τα νηπιαγωγεία της Πάτρας που στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους για προσχολική εκπαίδευση, με τα περισσότερα από αυτά να μην έχον καν προαύλιο για να παίξουν τα νήπια.
Πρόκειται για ένα πρόβλημα χρόνιο που δεν έχει αντιμετωπιστεί από το κράτος και από το υπουργείο Παιδείας παρόλο που είναι γνωστό σε όλες τα στελέχη και στους υπουργούς που έχουν περάσει από εκεί.
Το πρόβλημα αυτό θα είναι υπαρκτό και την νέα σχολική χρονιά. Ο αριθμός των ακατάλληλων νηπιαγωγείων αντιστοιχεί σε πάνω από 1.000 νήπια που αναγκάζονται και κάνουν μάθημα σε χώρους που είναι μικροί και που προορίζονταν για διαφορετικούς σκοπούς.
Ο δήμος Πατρέων πάνω στο όλο θέμα έχει ετοιμάζει ένα σχέδιο που αφορά την ανακαίνιση αναδιαμόρφωση του πρώην εργοστασίου Βέτσου, εντός κτιρίου που του ανήκει και που θα μπορούσε να στεγάσει κοντά στα τέσσερα με πέντε νηπιαγωγεία από αυτά που κάνουν μάθημα σε ακατάλληλους χώρους.
Του λείπουν όμως τα χρήματα για να το κάνει αυτό και έτσι ψάχνει τρόπους για να βρει μια λύση, βλέποντας ότι το κράτος παρόλο που γνωρίζει τον σχεδιασμό του δεν έχει δείξει την διάθεση για να χρηματοδοτήσει από το δημόσιο ταμείο το έργο.
Έτσι οι προσπάθειες του δήμου είναι να ενταχθεί το όλο σχέδιο πάνω σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που να έχει να κάνει με την εκπαίδευση ή διαφορετικά στο επερχόμενο ΕΣΠΑ. Ήδη για τον σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει κάποιες επαφές.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα τρία στάνταρ νηπιαγωγεία που θα στεγαστούν στο κτίριο εφόσον το έργο προχωρήσει είναι αυτά του 54ου και του 7ου στην οδό Παναχαϊκού, αλλά και του 25ου στην Άνω πόλη που φέτος φεύγει από την πλατεία Παντοκράτορα λόγω έξωσης.