Δεν είναι μόνο τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ή και γενικότερα τα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Συγκοινωνίας που κοστίζουν για όσους αποφασίζουν να πάνε διακοπές μέσα στον Αύγουστο.

Ακόμα και το αυτοκίνητο να πάρει κανείς ή την μηχανή του για να πάει διακοπές η ακρίβεια θα τον ακολουθήσει από την αρχή του ταξιδιού του αφού τα καύσιμα και το κόστος για την βενζίνη ή την ντίζελ, έχει ανέβει.

Μπορεί ακόμα βέβαια να μην έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο όπως είχε γίνει τον περασμένο χειμώνα, όμως, μετά την κατιούσα που είχε πάρει το μεσοδιάστημα που ακολούθησε πλέον έχει ανοδική πορεία.

Το ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων ξεκίνησε από τα μέσα Ιουλίου και έχοντας φτάσει πλέον στο μήνα των διακοπών του καλοκαιριού, έχει φτάσει κοντά στα 2 ευρώ η αμόλυβδη για την ακρίβεια 1,95, ενώ η εκατοστάρα στα 2,135.

Ανοδική είναι η τιμή της ντίζελ φτάνοντας κοντά στα 1,69 ευρώ το λίτρο. Οι τιμές πάντως στα νησιά έχουν ξεπεράσει ήδη τα 2 ευρώ, καθιστώντας έτσι πολύ ακριβές τις μετακινήσεις των επισκεπτών – τουριστών, κάτι που σύμφωνα με παράγοντες των εκεί νησιών, έχει παίξει τον ρόλο του στην κατανάλωση και στην κίνηση των τοπικών αγορών. Όπως μάλιστα αναφέρουν οι εκτιμήσεις το ράλι ανόδου στις τιμές θα συνεχιστεί έως τα τέλη του μήνα.