Μια ακόμα υπέροχη φωτογραφία ανέβασε από περασμένες εποχές στα social media o Άρης Μπετχαβάς, φροντίζοντας να την επιχρωματίσει και να της δώσει ένα σύγχρονο ύφος.

Η φωτογραφία είναι από την Πάτρα της δεκαετίας του ’50 τότε που όπως αναφέρει ο ίδιος υπήρχαν βαρκάρηδες που πήγαιναν βόλτα τους Πατρινούς και τους επισκέπτες από τον μώλο στον κυματοθραύστη για να απολαύσουν τη μοναδική θέα.

Διαβάστε την ανάρτηση του:  «Η λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρίσκει τη Πάτρα πληγωμένη. Ακολουθεί μία φάση απραξίας και αναδιοργάνωσης.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 50 αρχίζει να ανακτά σημαντική εμπορευματική και βιομηχανική δραστηριότητα στα πλαίσια των αλλαγμένων μεταπολεμικών συνθηκών. Από το τέλος της δεκαετίας του '50 δρομολογούνται οι συνθήκες που καθόρισαν τον μετέπειτα χαρακτήρα της.

Την δεκαετία του '50 η πόλη δεν είχε πολυκατοικίες. Είχε όμως τοπόσημο τον Φάρο της, ζωντανό λιμάνι και το μοναδικό οχηματαγωγό πλοίο «Ρόδος», το πρώτο και πιθανόν μοναδικό σιδηροδρομικό πορθμείο, που μπορούσε να μεταφέρει έως 9 βαγόνια τρένου από την Πάτρα απέναντι στο Κρυονέρι (και εν συνεχεία στο Αγρίνιο)...Α, είχε και βόλτα με βαρκάκια στον κυματοθραύστη για να απολαύσεις την μοναδική θέα που φαίνεται στη φωτογραφία..».