Μπορεί να μοιάζει εντελώς απίθανο αλλά τελικά δεν είναι.

Η «απόλυτη» επιλογή του κ. Μητσοτάκη για την Περιφέρεια Αττικής είναι χειρότερη από αυτή του αποπεμφέντα κ. Πατούλη.

Στην πραγματικότητα είναι και οι δύο κάκιστες και θα εξηγήσω παρακάτω αν και στην πραγματικότητα εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο για την… μητσοτακοποίηση της Ν.Δ. και την… αποκαραμανλοποίησή της και αποσαμαροποίησή της. Όποιος δεν το βλέπει είναι μάλλον τυφλός και όποιος πιστεύει πως η ζεμπεκιά Πατούλη τον έθεσε στο περιθώριο λίγο πριν τις εκλογές είναι προφανώς αφελής.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας (όπως ακριβώς έκανε και ο πατέρας του πριν από μερικές δεκαετίες) επιχειρεί να ελέγξει απόλυτα το κόμμα σε κοινοβουλευτικό, αυτοδιοκητικό και στελεχιακό επίπεδο. Μια τεκτονική αλλαγή που όμως σε κάθε περίπτωση αφορά τους φίλους και τα μέλη της Ν.Δ. που επιλέγουν αν θέλουν ή όχι να την δουν.

Βέβαια όλα αυτά χρειάζονται ένα πρόσχημα. Στην περίπτωση Πατούλη, του κυρίου με το υπερβολικό «εγώ» και του απόλυτου τίποτα ως έργου (με τον οποίο εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που τάχθηκαν στο πλευρό του βλέποντας μια εύκολη εκλογή με τον «άχαστο» Περιφερειάρχη) ο κ. Μητσοτάκης είχε πολλές ευκαιρίες να τον βάλει στο περιθώριο. Έχει κάνει πολύ μεγαλύτερες χοντράδες στο παρελθόν.

Περίμενε να ήταν έτοιμος και αναβαπτισμένος ο εκλεκτός του, Νίκος Χαρδαλιάς για να του δώσει την «προίκα» του καρατομηθέντα Πατούλη.

Όμως εδώ έρχεται το ΠΑΣΟΚ για να αναδείξει πως υπήρχε χειρότερος από τον κ. Πατούλη με το παραφουσκωμένο εγώ. Ο αχαλίνωτα επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα κ. Χαρδαλιάς.

Ο οποίος σε ένα κρεσέντο επιπολαιότητας και μεγαλείου, μετά τις φωτιές αφού κατονόμασε και περιέγραψε αναλυτικά τις στρατιωτικές μονάδες που επιθεώρησε, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μπροστά σε απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες.

Θα αποπέμπει άραγε τώρα το «δικό του παιδί» ο κ Μητσοτάκης που χόρεψε τη δική του ζεμπεκιά πάνω στην ασφάλεια της χώρας;

Ας μην περιμένουμε θαύματα…

Υ.Γ. Τα (ορφανά από… Πατούλη) στελέχη του ΠΑΣΟΚ μπορούν να συνεχίσουν τον κατήφορό τους εντασσόμενοι στο συνδυασμό Χαρδαλιά…

*Ο Γιώργος Καρβουνιάρης είναι δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας 2023