Όσο ζεστός ήταν ο Ιούλιος από το δεύτερο δεκαήμερο και μετά, το ίδιο ζεστός θα είναι και ο Αύγουστος, με παρατεταμένους καύσωνες που θα είναι έντονοι τόσο σε διάρκεια, όσο και σε θερμοκρασία.

Αυτή είναι η πρόβλεψη που κάνουν οι ειδικοί και για την οποία υπάρχει μια ταύτιση απόψεων. Σύμφωνα με την πρόβλεψη που κάνουν οι μεγάλες ζέστες θα ξεκινήσουν από το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου και μετά (όπως έγινε και στον Ιούλιο) και θα κρατήσουν έως στο τέλος του μήνα.

Πιο συγκεκριμένα στην Πάτρα ο υδράργυρος από τις 10 Αυγούστου και μετά θα είναι σταθερά κοντά στους 40 και στους 41 βαθμούς, ενώ ακόμα πιο ψηλά θα βρίσκεται στο εσωτερικό της Αχαΐας, αλλά και σε μέρη της Δυτικής Ελλάδας όπως το Αγρίνιο που συνήθως κάνει περισσότερη ζέστη.

Παράλληλα, από τις αρχές Αυγούστου έντονο θα είναι το φαινόμενο του… καύσωνα της θάλασσας με τα νερά να έχουν μία θερμοκρασία στους 30 βαθμούς και πάνω, κάτι που θα κρατήσει και μετά το καλοκαίρι, άρα τα μπάνια για τους περισσότερους από εμάς θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο. 

Με λίγα λόγια ο Ιούλιος μπορεί να έφυγε, όμως, ο καύσωνας παραμένει εδώ και με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν θα συνεχιστεί και μετά το τέλος του καλοκαιριού, αφού ο Αύγουστος θα δώσει την σκυτάλη σε έναν ζεστό Σεπτέμβριο.