Μέτωπο για ακόμα μια φορά ετοιμάζεται να ξεκινήσει η δημοτική αρχή με τους κρατικούς μηχανισμούς και τις υπηρεσίες της κυβέρνησης για τις δυο παραλίες που βρίσκονται στην Πάτρα και οι οποίες έχουν περάσει στην δικαιοδοσία της ΕΤΑΔ.

Το πέρασμα τους στην ΕΤΑΔ από την Κτηματική Υπηρεσία έχει να κάνει με το ότι οι δύο αυτές παραλίες έχουν κριθεί (από τις υπηρεσίες του κράτους) ότι έχουν τουριστικό ενδιαφέρον.

Όμως το όλο θέμα έχει ξεκινήσει από τις καντίνες που δεν έχουν υπάρχουν το φετινό καλοκαίρι στην παραλία της Πλαζ. Σύμφωνα με κύκλους της αντιπολίτευσης η δημοτική αρχή κάνει «φθηνή» πολιτική, με πρόσχημα την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών και  ότι η ΕΤΑΔ θέλει να δώσει τις παραλίες αυτές σε ιδιώτες.

Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι κύκλοι έχοντας αναρτήσει και σχετικό link από το Διαύγεια το 2022 η δημοτική αρχή έδωσε 3.600 ευρώ στην Κτηματική Υπηρεσία για να λειτουργήσουν οι δύο καντίνες της Πλαζ. (βάση νόμου ο δήμος δίνει το 40% από τα χρήματα που εισπράττει από τους επαγγελματίες). 

Φέτος που η ΕΤΑΔ ζητούσε 2.000 ευρώ για να λειτουργήσουν τρεις καντίνες και δεν τα έδωσε. Από την άλλη κύκλοι της Μαιζώνος ισχυρίζονται ότι αυτό έχει να κάνει με τις προθέσεις του κάθε φορέα, τονίζοντας ότι στόχος της ΕΤΑΔ είναι να δώσει τις παραλίες που είναι στην διαχείριση της σε ιδιώτες, κάτι που δεν ίσχυε στην περίπτωση της Κτηματικής.

«Το θέμα είναι οι καντίνες που δεν λειτουργούν ή το ότι αν δεν αντιδράσουμε ως δήμος και ως πόλη, θα παύσει η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες αυτές;» αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Ζητάει αποζημίωση 150.000 ευρώ

Πάντως, η δημοτική αρχή δεν πρόκειται έτσι να αφήσει το πέρασμα των δύο παραλιών στην ΕΤΑΔ.  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Νεολόγος» σε επιστολή του ο Κώστας Πελετίδης έχει ζητήσει από την ΕΤΑΔ να αποζημιώσει τον Δήμο με ένα ποσό της τάξεως των 150.000 ευρώ, αναφέροντας αναλυτικά όλα τα χρήματα που έχουν βγει από το δημοτικό ταμείο για την διαχείριση των δύο αυτών παραλιών.

Τέλος, σημειώνουμε ότι στις Δάφνες, μια παραλία που επίσης είναι αρκετά κοντά στον αστικό ιστό της Πάτρας, η καντίνα λειτουργεί κανονικά, αφού στην περίπτωση της δεν έχει αλλάξει κάτι και την διαχείριση την κάνει η Κτηματική και όχι η ΕΤΑΔ.