Σε κατάσταση απόγνωσης έχουν φτάσει οι κάτοικοι στην περιοχή του Λάγγουρα στην Πάτρα και συγκεκριμένα όσοι μένουν κοντά στην πλατεία του Παύλου Μπακογιάννη απέναντι από το Πειραματικό Γυμνάσιο - Λύκειο.

Πρόκειται για μια γειτονιά που ήταν αρκετά ήσυχη και όμορφη, όμως εδώ και καιρό οι κάτοικοι της περιοχής έχουν χάσει τον ύπνο τους με όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τους σκηνίτες Ρομά.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο αναγνώστης του patrasevents.gr Β.Μ. (τα πλήρες όνομα υπάρχει στη διάθεση του site) η γειτονιά του έχει φτάσει στο σημείο να μην είναι πλέον καν επισκέψιμη αφού οι σκηνίτες έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία και στους γύρω δρόμους της.

«Έχουν κατασκηνώσει στην κυριολεξία στην πλατεία και στους δρόμους της γειτονιάς μας με σκηνές και πετρογκάζ το οποίο έχουν εκτεθειμένο με αυτόν τον επικίνδυνο καύσωνα στον ήλιο με κίνδυνο να ανατιναχτεί και να κινδυνεύσουν ζωές».

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας: «Το ξεκαθαρίζω δεν έχω κάτι με τους Ρομά, υπάρχουν αξιόλογοι και με σεβασμό Ρομά προς τους συμπολίτες τους, οι συγκεκριμένοι όμως δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Τι χρωστάμε εμείς ως γειτονιά να ζούμε μέσα στην βρώμα και  μέσα στα σκουπίδια;».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος η κατάσταση στη γειτονιά του είναι απερίγραπτη αφού οι σκηνίτες που βρίσκονται όλη μέρα στην πλατεία κάνουν ότι θέλουν, αφοδεύουν και ουρούν στην παιδική χαρά, ενώ υπάρχουν υποψίες και για διακίνηση ναρκωτικών.

«Τι θέλουν επιτέλους οι Αρχές; Να πουλήσουμε τα σπίτια μας και να αλλάξουμε γειτονιά; Δεν μπορούμε να πάμε τα παιδιά μας στην παιδική χαρά και στην πλατεία για να παίξουν αφού οι Ρομα την έχουν κάνει σπίτι τους».

Όπως τονίζει όλη η γειτονιά έχει παράπονα και από τον Δήμο που δεν έχει ασχοληθεί καν με το θέμα, αλλά και με την αστυνομία που δεν έχει κάνει κάτι για να τους απομακρύνει από τα σημεία που έχουν κάνει κατάληψη.