«Τι νόημα έχει η ανάπλαση όταν δεν βγαίνει μέσα από αυτή κάτι καινούργιο;».

Δεν το αναρωτιόμαστε εμείς το παραπάνω. Οι κάτοικοι της Τριών Ναυάρχων και οι επαγγελματίες της περιοχής που διατηρούν - ή τουλάχιστον αυτό προσπαθούν – τα καταστήματα τους σε ένα πεζόδρομο που είναι σε καθεστώς ανάπλασης από τα μέσα της περασμένης άνοιξης σχεδόν.

Αυτό που τονίζουν λοιπόν ότι μέχρι ώρας μέσα από τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη δεν φαίνεται να υπάρχει μέσα από την ανάπλαση ένα καινούργιο στοιχεία που να δίνει έναν άλλον αέρα ή μια διαφορετική πνοή στην περιοχή.

«Το μόνο που κάνουν είναι να αντικαταστούν τους προηγούμενους κυβόλιθους που υπήρχαν στο έδαφος του πεζόδρομου, με καινούργιους. Αυτό το λένε ανάπλαση;» μας ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους επαγγελματίες της περιοχής.

Και το συμπλήρωσε το σκεπτικό του ως εξής: «Αν είναι έτσι τσάμπα η ταλαιπωρία όλους αυτούς τους μήνες». Σημειώνουμε ότι οι εργασίες εξακολουθούν και βρίσκονται στο κομμάτι της Κανακάρη και Κορίνθου, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί εντελώς στα από πάνω τετράγωνα και με τους κατοίκους της περιοχής να υποστηρίζουν ότι πάνε με αργούς ρυθμούς. Πιθανότατα λόγω καύσωνα και ζέστης.