Ανοικτά παραμένουν τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων και την καλοκαιρινή περίοδο, κάτι που ισχύει τουλάχιστον για αυτά που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το γεγονός αυτό από μόνο του δείχνει ότι οι επαγγελματίες έχουν ξεκινήσει να ποντάρουν και στις περιόδους που δεν είναι η high season για τα Καλάβρυτα και ότι πιστεύουν ότι η πόλη της μπορεί να γίνει ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου.

«Υπάρχει μια πληρότητα στα ξενοδοχεία του κέντρου των Καλαβρύτων που φτάνει κοντά στο 50%  με 60%  για τα Σαββατοκύριακα κυρίως και όχι τόσο  για τις καθημερινές» τονίζει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κωνσταντίνος Δαφαλιάς.

«Είναι γεγονός ότι τα τελευταία δύο με τρία καλοκαίρια γίνεται μια προσπάθεια στην περιοχή έτσι ώστε να παύσει το καλοκαίρι να είναι μία νεκρή περίοδος για την πόλη μας. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά».

Η μικρή αυτή κινητικότητα που παρατηρείται στην πόλη των Καλαβρύτων τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη τον Αύγουστο, ενώ θα γίνουν και ορισμένες εκδηλώσεις που θα ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.

Ανασταλτικός παράγοντας ωστόσο εξακολουθεί να παίζει η Hellenic Train που δεν έχει προχωρήσει σε καμία αύξηση των δρομολογίων του Οδοντωτού, κρατώντας τα στα δύο, τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα.