Με τον φόβο της ΔΕΗ και των πάροχων ηλεκτρικού ρεύματος ζουν δεκάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Πάτρας, ζώντας αυτό το πρωτοφανές κύμα καύσωνα που πλήττει από τις αρχές Ιουλίου και την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι μεγάλες ζέστες που κάνει αυτό το καλοκαίρι ο καιρός και οι προβλέψεις που λένε ότι αυτές θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως στο τέλος του Αυγούστου, με τον υδράργυρο να είναι σε μόνιμη βάση στους 38 και στους 40 βαθμούς, πρόκειται να αυξήσει υπερβολικά τους λογαριασμούς του ρεύματος που θα έρθουν τους χειμερινούς μήνες.

Τόσο τα νοικοκυριά, όσοι και οι επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίζουν αυτή την ζέστη έχουν σε μόνιμη βάση ανοικτό το κλιματιστικό τους, τόσο τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες όσο και τις βραδινές.

Μπορεί η τιμή της κιλοβατώρας να μην είναι στο ίδιο ύψος που είχε την περσινή περίοδο του καλοκαιριού, παραμένει όμως αυξημένη, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον έχουν παύσει οι επιδοτήσεις για το ρεύμα.

Κάτι που σημαίνει ότι η δροσιά του κλιματιστικού για τον καύσωνα θα φέρει τιμές στους εξοφλητικούς λογαριασμούς των τετραμήνων  που θα «καίνε» σπίτια και επιχειρήσεις. Τις συνέπειες έτσι του παρατεταμένου καύσωνα θα τις πληρώσουμε και τον χειμώνα.