Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκαν ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ με βάση την ομοσπονδιακή έρευνα για την απόπειρα ανατροπής τους αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, χωρίς να κατονομάσει τις πηγές του.

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ ερευνά τις προσπάθειες του Τραμπ να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020, όταν ηττήθηκε από τον Τζο Μπάιντεν. Αξιωματούχοι έχουν καταθέσει ότι προς το τέλος της θητείας του ο Τραμπ τους άσκησε πιέσεις, με ψευδείς ισχυρισμούς περί εκτεταμένης νοθείας. Οι υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος από το Κογκρέσο.

Ο ίδιος ο Τραμπ δήλωσε στις 18 Ιουλίου ότι έλαβε μια επιστολή από τον Σμιθ στην οποία τον ενημερώνει ότι είναι υπό έρευνα.

Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι δικηγόροι του Τραμπ πήγαν σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και συναντήθηκαν με αξιωματούχους στο γραφείο του Σμιθ. Δεν είναι ασυνήθιστο οι συνήγοροι ενός πιθανού κατηγορουμένου να συναντώνται με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς πριν από την απαγγελία κατηγοριών. Είχαν πάει και πάλι στο υπουργείο και συναντήθηκαν με τον ίδιο τον Τζακ Σμιθ προτού ανακοινωθεί η παραπομπή του Τραμπ σε δίκη για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων που πήρε μαζί του μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, το 2021.