Οργανώνεται και φέτος από τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Μεσσάτιδας «ο Φίλερης» η εκδήλωσή «ΠΕΤΡΩΤΟ 2023…το πανηγύρι του χωριού μας!!!»

Είναι η καθιερωμένη επί χρόνια ετήσια εκδήλωση, η οποία θα γίνει την Κυριακή 30 Ιουλίου και ώρα 21:00, στην όμορφη πλατεία Λουκιάς (Πλατάνια) στο Πετρωτό.

Στην εκδήλωση η οποία είναι καθαρά πολιτιστικού χαρακτήρα, θα συμμετέχουν οι Χορευτικές Ομάδες : α) του Χορευτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαλιάδας «Οι Ρίζες», β) Της Σύναξης Νέων του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς, γ) Του Συλλόγου φίλων του Πολιτισμού, Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η Εστία» και δ) Η Χ.Ο. του Φίλερη.

Στην εκδήλωση θα διατίθενται σουβλάκια, μπύρες και αναψυκτικά σε πολύ καλές τιμές. Το χορευτικό πρόγραμμα θα είναι με dj.

Ο υπεύθυνος του Ομίλου Γιάννης Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως η εκδήλωση αυτή αποτελεί σήμα κατατεθέν για το Πετρωτό, καθώς επί πολλά χρόνια με το παραδοσιακό της ύφος, δίνει έναν ξεχωριστό τόνο, τιμώντας αξίες όπως, ήθη, έθιμα, χορός και τραγούδι, αλλά και την ιδιαίτερη φιλοξενία που παρέχεται στις προσκεκλημένες χορευτικές ομάδες.

Απευθύνει δε κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν.