Το έλεγαν οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την εστίαση και ειδικότερα όσοι είναι ιδιοκτήτες σε ψητοπωλεία.
Η άνοδος του κρέατος και ειδικότερα του χοιρινού και του κοτόπουλου θα ανεβάσει και άλλο τις τιμές στο αγαπημένο street food των Ελλήνων που δεν είναι άλλος από τον γύρο.
Πλέον στην Πάτρα δεν βρίσκεις πίτα με γύρο ή και σουβλάκι ακόμα που να δίνεται κάτω από τα 3 ευρώ, με τον μέσο όρο της τιμής του είδους να είναι κοντά στα 3,20 με 3,30 ευρώ.
Τόσο δίνουν οι περισσότερες ψησταριές την πίτα, ενώ στο σουβλάκι είναι στα 2, 10 με 2, 20 ευρώ το ένα. Πέρα από το χοιρινό και το κοτόπουλο τα κρέατα δηλαδή που χρησιμοποιούν κυρίως οι ψησταριές και τα καταστήματα εστίασης, αύξηση έχουν και όλες οι πρώτες ύλες που χρειάζεται κανείς για να φτιάξει μια πίτα από το τζατζίκι έως και την κρεμμύδι με την ντομάτα.
Παρόλα αυτά η πίτα παραμένει το αγαπημένο street food των Πατρινών κρίνοντας από την ζήτηση που έχει το είδος στα περισσότερα ψητοπωλεία, με το σάντουιτς να ακολουθεί στη δεύτερη θέση στην ίδια κατηγορία.Όσο για τις άλλες πόλεις; Στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη η πίτα είναι κοντά στα 3,80 με 3,90 ευρώ. Πάλι καλά να λέμε δηλαδή..