Κι εκεί που αναρωτιόμασταν πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον χώρο που στεγαζόταν στα Ψηλαλώνια το πρώην καφενείο του Σταυριανού, τα μηχανήματα ξεκίνησαν να δουλεύουν και μάλιστα σε εντατικούς ρυθμούς.

Πρόκειται για τον χώρο που έχει αγοράσει o κολοσσός της Ten Brinke και είναι να αξιοποιήσει μετατρέποντας το, σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφεί, σε ένα μίνι εμπορικό κέντρο που θα στεγάζονται καταστήματα και γραφεία.

Στον χώρο λοιπόν αυτόν θα αναγερθεί μια πολυκατοικία που θα φιλοξενήσει τα γραφεία και τα καταστήματα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πρώην Σταυριανός έχει τον συντελεστή δόμησης για να κάτι τέτοιο.

Το νέο εμπορικό κέντρο αναμένεται να δώσει μια άλλη πνοή στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, καθώς θα φτιαχτεί σε ένα κομβικό σημείο και σε μια ιστορική γωνία που εδώ και χρόνια παραμένει αναξιοποίητη χωρίς κάτι να λειτουργεί.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές στον ισόγειο του νέου εμπορικού κέντρου θα λειτουργήσει ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ ελληνικής αλυσίδας (όχι τοπικής) που θα αποτελέσει και τον βασικό άξονα του όλου εγχειρήματος.

Ένας χώρος "φάτσα" στην πλατεία

Θυμίζουμε ότι η Ten Brinke την ίδια χρονική περίοδο προχωράει και το έργο της δημιουργίας ενός μεγάλου εμπορικού πάρκου στον χώρο της πρώην ΑΒΕΞ μπροστά από το νέο λιμάνι.

Το σημαντικό πάντως σε ότι έχει να κάνει με το νέο εμπορικό κέντρο είναι ότι ένας τεράστιος χώρο, μπροστά από την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων  σαν και αυτός που περιλαμβάνει τονπρώην Σταυριανό, το πρώην Canino (ένα μικρό μαγαζάκι με ηλεκτρονικά φλίμπερ για όσους θυμούνται), αλλά και το θρυλικό καφενείο του Ανέστη (τα κτίρια αυτά είχαν περάσει στην ιδιοκτησία της οικογένειας Νικολετάτου) αξιοποιείται.