Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Ηλίας Γκότσης στο περιοδικό OK! και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο με αφορμή την πρόσφατη δεύτερη του εμπειρία και συμμετοχή στο Survivor. Ο 33χρονος personal trainer και νικητής του 2018 στο ριάλιτι επιβίωσης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα unfollow και τους «πρώην» φίλους του, Ηλία Μπόγδανο και Εύη Σαλταφερίδου.

Ειδικότερα, ο Ηλίας Γκότσης παραδέχθηκε πως «φέτος, όπως και το 2018, πήγα με την ίδια λογική. Να είμαι ο εαυτός μου, να το απολαύσω και χωρίς καμία στρατηγική ή σχέδιο να φτάσω όσο μακρύτερα γίνεται και – γιατί όχι; – να το κερδίσω. Η διαφορά είναι πως στο τωρινό δεν υπήρχε άγχος και ένιωθα να υπάρχει καλύτερη προοπτική καθώς είχα στο παιχνίδι 4 – 5 καλούς φίλους. Την Εύη (σ.σ. Σαλταφερίδου), τον Αγόρου, τον Βασάλο, τον Αναγνωστόπουλο, τον Μπόγδανο, αν και γνώριζα όλα τα παιδιά.

Κάτι συνέβη όμως μέσα στο παιχνίδι, καθώς με την αναχώρηση σου από τον Άγιο Δομίνικο έγινε viral το unfollow που έκανες στην Εύη και τον Μπόγδανο.

Όντως έγινε μεγάλος ντόρος, για αυτό και τώρα που πέρασε λίγος καιρός δεν έχει νόημα να το ανακυκλώνουμε. Σημασία έχει ότι κάποιες συμπεριφορές με στεναχώρησαν και το είχα πει κιόλας. Έτσι είμαι εγώ. Δεν είναι δικαιολογία ότι, επειδή είσαι μέσα σε παιχνίδι, αλλάζεις κατά βούληση τον χαρακτήρα σου. Θέλεις από πρότερο αθλητικό βίο, λατρεύω το fair play, είτε μέσα στα γήπεδα είτε – κυρίως – στην ίδια τη ζωή. Όπως είμαι στην καθημερινότητα, έτσι ήμουν και στο παιχνίδι.

Έχεις μιλήσει ή έχεις συναντήσεις τους «πρώην» φίλους σου;

Μόνο με την Εύη μίλησα όταν βγήκε.

Δεν ρίχνεις νερό στο κρασί σου;

Όχι, γιατί έχω ακόμη στο μυαλό μου όσα έγιναν. Έγινε ένα συμβούλιο, ειπώθηκαν κάποια πράγματα, κατηγορήθηκα άδικα και ενώ ήξεραν την αλήθεια, δεν πήρε κανείς θέση. Δεν μίλησα και εγώ γιατί δεν ήθελα να τους εκθέσω. Εκτέθηκα όμως εγώ και, όπως είδατε, απομακρύνθηκα από το παιχνίδι.

Τελικά έχει τόση αξία ένα unfollow;

Όταν γίνεται ένα unfollow, έχει γίνει πρώτα μέσα σου και μετά το κάνεις στα social media. Δεν είναι θέμα εκδίκησης αλλά είναι σαν μια σφραγίδα ότι κάτι έσπασε. Επίσης, θέλω να ακολουθώ άτομα με τα οποία έχω επαφή, τα αγαπώ και με ενδιαφέρει το τι ανεβάζουν