Τρέμουν τις φωτιές οι κάτοικοι  της περιοχής της Εγλυκάδας και της Περιβόλας που βρίσκονται κοντά στον καταυλισμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της Ανατολικής Πάτρας οι διαμένοντες στον καταυλισμό ανάβουν κάθε τόσο φωτιές για διάφορους λόγους.

Όμως πολλές φορές οι φωτιές αυτές ξεφεύγουν από τον έλεγχο τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα  η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε πάνω από οχτώ φορές για να σβήσει φωτιές που είχαν ανάψει οι Ρομά του καταυλισμού.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης και βλέποντας όλες αυτές τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα, είναι  να τρέμουν  οι κάτοικοι το ενδεχόμενο να ξεσπάσει μια φωτιά, σε μία μέρα που θα έχει ισχυρούς άνεμους ή κλιματολογικές συνθήκες θα είναι «ιδανικές» για να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

Ας μην ξεχνάμε τις φωτιές του 2021 όταν στο παραπέντε σώθηκαν τα σπίτια κατοίκων της Εγλυκάδας και του Ριγανόκαμπου, ενώ είχαν καεί σπίτια στο Νέο Σούλι και στις Καριές.

Σημειώνουμε ότι ένας ακόμα λόγος που αυξάνει την ανησυχία των κατοίκων είναι ότι σε πολλά σημεία, ειδικότερα στην περιοχή της Εγλυκάδας, υπάρχουν λοφάκια από κλαδιά και φύλλα, ενώ πολλά οικόπεδα ακόμα και τώρα παραμένουν ακαθάριστα. Ακόμα και ανήκουν στον δήμο.