Ο καύσωνας έχει φέρει αρκετό κόσμο στα παραλιακά καταστήματα της Αχαΐας, με τους πατρινούς να αναζητούν μια ανάσα δροσιάς στις θάλασσες και στα παραθεριστικά μέρη του νομού, έχοντας όμως και τις ανάλογες ανέσεις και υπηρεσίες που τους προσφέρει ένα μαγαζί εστίασης.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες που έχουν ανοίξει παραλιακά μαγαζιά σε διάφορα σημεία της παράκτιας ζώνης της Πάτρας από την πρώτη μέρη που ξεκίνησε ο καύσωνας και ανέβηκε στα ύψη ο υδράργυρος, ανέβηκε και η κίνηση στα καταστήματα τους.

Το Σαββατοκύριακο μάλιστα τα beach bars και τα μαγαζιά που στηρίζονται κυρίως στους λουόμενους και στις ξαπλώστρες γέμισαν από κόσμο, από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ αφού αρκετοί προτίμησαν να κάτσουν δίπλα στη θάλασσα παρά να μπουν στην πόλη.

Η ζέστη που θα κρατήσει όπως φαίνεται και αυτή την εβδομάδα θα φέρει την ανάλογη επισκεψιμότητα και στα παραλιακά μαγαζιά της Πάτρας και της περιοχής, καθώς οι παραλίες και τις καθημερινές αναμένεται να γεμίσουν από κόσμο, από τον Αλισσό και τα Καμίνια έως στον Ψαθόπυργο και την Ροδινή.

Έτσι οι επαγγελματίες της εστίασης μετά από έναν κακό Ιούνιο, βλέπουν ο Ιούλιος να πηγαίνει κάπως καλύτερα και ελπίζουν σε έναν ακόμα καλύτερο Αύγουστο, αν και ξέρουν ότι η κίνηση δεν είναι πάντοτε αντίστοιχη με τον τζίρο,  αφού υπάρχει και ο παράγοντας της κατανάλωσης που παραμένει σε ένα μέτριο επίπεδο.

Όμως ελπίζουν. Το θετικό είναι επίσης ότι φαίνεται να παύει το κυνηγητό που υπήρξε στις αρχές του μήνα από τις κρατικές υπηρεσίες προς την εστίαση για τις ξαπλώστρες και τα τραπεζοκαθίσματα στους αιγιαλούς.