Ξεπέρασε τους 50 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκρασία στην περιοχή Αιτωλικό του Μεσολογγίου σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το meteo.gr.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό το meteo παρόμοια ήταν το μεσημέρι του Σαββάτου (22.7.2023) η αισθητή θερμοκρασία στους Αμπελόκηπους.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι του Σαββάτου οι δείκτες του meteo κατέγραψαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας ξεπέρασαν σε πολλές περιοχές τους 40 °C.

Ενενήντα μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες πάνω των 40 ºC, ενώ σε 30 από αυτούς η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 ºC.

Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας και ήταν ίση με 44.1 ºC.

Παράλληλα, συνεχίστηκε η έντονη δυσφορία σε παραθαλάσσια κυρίως τμήματα, και οι υψηλές τιμές αισθητής θερμοκρασίας (heat index) σε περιοχές με υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με υψηλές τιμές υγρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο Αιτωλικό στην περιοχή του Μεσολογγίου, το μεσημέρι του Σαββάτου καταγράφηκε αισθητή θερμοκρασία στους 50.6 ºC, ενώ στην Πρέβεζα η αισθητή θερμοκρασία έφτασε τους 49.6 ºC.