Μέρες καύσωνα διανύουμε εδώ και πάνω από δέκα μέρες και αυτό το διάστημα τα παραθεριστικά μέρη της Ανατολικής Αιγιαλείας, όπως η Αιγείρα και η Ακράτα, «βουλιάζουν» από τον κόσμο και κυρίως από τους Αθηναίους.

Αρκετοί από τους κατοίκους της πρωτεύουσας που είναι συνταξιούχοι και γενικότερα δεν έχουν πολλές υποχρεώσεις, μη αντέχοντας την ζέστη που κάνει στην Αθήνα, ξεκίνησαν νωρίτερα τις διακοπές τους, σε μέρη κοντινά στην Αττική.

Ένα από αυτά τα μέρη είναι η Αιγείρα και η Ακράτα που θεωρούνται από τα αγαπημένα των Αθηναίων και κυρίως αυτής της κατηγορίας των παραθεριστών, με αρκετούς να βρίσκονται κάθε καλοκαίρι εκεί νοικιάζοντας ένα από τα διαμερίσματα που υπάρχουν στην παραλιακή ζώνη της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέσα Ιουλίου που ξεκίνησαν οι μεγάλες ζέστες τονώθηκε αρκετά η κίνηση στην παραλία της Ακράτας και της Αιγείρας, ενώ ειδικά τα Σαββατοκύριακα γίνεται ένας χαμός.

Η κίνηση αυτή, όπως θέλουν να πιστεύουν επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό και την εστίαση στην περιοχή, θα ανέβει ακόμα περισσότερο από τον Αύγουστο και μετά, καθώς μαζί με τους συνταξιούχους παραθεριστές θα προστεθούν και οι οικογένειες που θα πάρουν τις άδειες τους.

Σημειώνουμε ότι και φέτος η περισσότερη τουριστική κίνηση στην Ανατολική Αιγιαλεία και γενικότερα στην Αιγιαλεία θα στηριχθεί και πάλι στους Έλληνες επισκέπτες που κάνουν τις διακοπές τους και λιγότερο στους ξένους τουρίστες.