Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Ορέστης Τζιόβας στο περιοδικό Λοιπόν και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για το Me Too, τις κακοποιητικές συμπεριφορές και να θεωρεί πως μπορεί να επιστρέψουν καλλιτεχνικά όσοι ήρθαν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.

Εσείς βιώσατε κάποια κακοποιητική συμπεριφορά;

Ήταν όλα διαχειρίσιμα. Μπορεί να μην έχω αποχωρήσει από κάποια συνεργασία, αλλά έχω θέσει τα όριά μου και για τους υπόλοιπους που έβλεπα ότι αντιμετωπίζουν κακοποιητικές συμπεριφορές.

Είστε υπέρ του να επιστρέψουν τηλεοπτικά οι σειρές που πρωταγωνιστούσε ο Πέτρος Φιλιππίδης;

Άλλο το καλλιτεχνικό έργο, άλλο η προσωπικότητα του καθενός. Μας έχουν αφήσει παγκοσμίως καλλιτεχνικό έργο άνθρωποι οι οποίοι ήταν φασίστες, κακοποιητές, είχαν ψυχιατρικά προβλήματα. Τώρα δεν ξέρω αν πρέπει ή όχι να επιστρέψουν οι σειρές αυτές.

Όταν σταμάτησαν να προβάλλονται δεν ήταν εξαιτίας κάποιας δικαστικής απόφασης, αλλά των καναλιών. Οπότε, τώρα τα κανάλια έχουν την επιλογή να τις επαναφέρουν.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που καταγγέλθηκαν, υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν καλλιτεχνικά;

Επειδή πλέον ο νόμος δεν μπορεί να κάνει κάτι, έγκειται στο ηθικό κομμάτι αν αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να δουλέψουν ή όχι. Νομίζω είναι στο χέρι του καθενός και του κοινού να το κρίνει. Η προσωπική μου άποψη είναι πως κανείς δεν θα θέλει να συνεργαστεί μαζί τους, για να μπορέσουν να επιστρέψουν.