Ξεχάστηκε στο συρτάρι το έργο για την συντήρηση της πλατείας Γεωργίου;

Πρόκειται για το έργο που θα έδινε και πάλι πίσω την χαμένη αισθητική της πλατείας που βρίσκεται στην καρδιά της Πάτρας και το οποίο ήταν σε διαδικασία δημοπράτησης εδώ και μήνες.

Είναι ένα έργο που ο προϋπολογισμός αναμένεται να φτάσει στα 900.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, η δημοπράτηση του οποίου έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο, αλλά μέχρι ώρας δεν υπάρχει κάτι νεότερο σχετικά με τον διαγωνισμό και τον ανάδοχο που είναι να προκύψει.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου περιλαμβάνονται εργασίες αποκατάστασης στα μάρμαρα της πλατείας, στο έδαφος της, αλλά και τον καθαρισμό στα σημεία που υπάρχουν συνθήματα και μουντζούρες.

 Στην ίδια μελέτη προβλέπονται να γίνουν κάποιες εργασίες πρασίνου, με τη φύτευση δέντρων και λουλουδιών, ενώ επίσης θα γίνει αντικατάσταση των πιδάκων νερού βάζοντας στα σημεία αυτά φώτα εδάφους led και πράσινο.

Παράλληλα είναι να αντικατασταθούν και τα παγκάκια της πλατείας τα περισσότερα εκ των οποίων είναι σε κακή κατάσταση, όπως και να γίνουν ορισμένες προσθήκες βελτίωσης που θα δώσουν στην πλατεία μια άλλη πνοή.

Το έργο όμως δεν έχει προχωρήσει και μάλλον δύσκολα θα το δούμε να ξεκινάει εντός του 2023, παρόλο που είναι στην… τελική ευθεία εδώ και μήνες.  Και όλα αυτά ενώ η πλατεία παραμένει σε κακή κατάσταση.