Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα OnTime παραχώρησε ο Χρήστος Βαλαβανίδης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στη Σίσσυ Μενεγάτου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση, τους «Αυθαίρετους», αλλά και τον ρόλο του γκέι που κλήθηκε να ενσαρκώσει αργότερα στο «Μινόρε της Αυγής».

Η πρώτη σας μεγάλη επιτυχία, που σας έφερε και τεράστια δημοσιότητα, ήταν ο ρόλος σας ως Κώστας Χατζηγιώργης στους «Αυθαίρετους» του MEGA.

Ναι, μεγάλη επιτυχία. Ο ρόλος του Κώστα Χατζηγιώργη μού έφερε την απόλυτη δημοσιότητα. Χρειάζονταν γερά νεύρα για να μην καβαλήσεις το καλάμι κι εγώ νομίζω ότι δεν το καβάλησα. Μου φώναζε ο κόσμος από τα μπαλκόνια «είσαι θεός, είσαι μεγάλος». Έπρεπε, λοιπόν, να αισθάνομαι σαν θεός και να φέρομαι έτσι στους συνεργάτες μου; Όχι βέβαια.

Δεν το έκανα, ούτε εισέπραξα οικονομικά αυτή την επιτυχία. Την εισέπραξα μέσα μου, σαν ευχαρίστηση, σαν ικανοποίηση που ήμουν ένας πολύ καλός ηθοποιός, ο οποίος πήγε την τηλεόραση ένα… βηματάκι πιο πέρα.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που κάνατε με τους «Αυθαίρετους», φοβηθήκατε την τυποποίηση; Σας ζήτησαν να παίξετε ξανά παρόμοιους ρόλους στην τηλεόραση;

Φυσικά και επιχείρησαν να το κάνουν κι εγώ έφτασα να τους πετάξω τα σενάρια στη μούρη (γέλια). Δεν θα μπορούσα να το κάνω. Δεν μου αρέσει καθόλου η τυποποίηση. Πρώτα απ’ όλα βαριέμαι. Εμένα μου αρέσει η ποικιλία και η πρόκληση. Γι’ αυτό και έκανα έναν ρόλο γκέι στο «Μινόρε της Αυγής».

Μάλιστα θυμάμαι, όταν συνάντησα τους υπεύθυνους του σήριαλ και τον σκηνοθέτη, προσπαθούσαν να μου το πουν με τρόπο «ξέρεις, ο ρόλος θα είναι λίγο κάπως». Τους απάντησα «τι μου λέτε τώρα, φυσικά και θα το κάνω, ηθοποιός είμαι». Και το έκανα. Αυτό δεν πείραξε ούτε την κοινωνική μου ζωή, ούτε τη σεξουαλική, ούτε την καριέρα μου. Αντιθέτως, με βοήθησε επαγγελματικά να ανέβω περισσότερο.

Κάνατε πρωτιές. Γιατί, όταν παίχτηκε το «Μινόρε της Αυγής» που έγινε επιτυχία, δεν ήταν διαδεδομένοι οι ρόλοι ΛΟΑΤΚΙ στην τηλεόραση, όπως συμβαίνει σήμερα.

Ναι, έτσι είναι. Εκείνη την εποχή οι ηθοποιοί φοβόντουσαν πολύ να παίξουν ρόλους ΛΟΑΤΚΙ. Έχω γράψει και ποίημα και το έχω αφιερώσει στους ΛΟΑΤΚΙ. Το ανέβασα στο Facebook φέτος στις 17 Μαΐου, «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας».