Έτοιμη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας είναι η πρωταθλήτρια κολύμβησης Νόρα Δράκου. Η Πατρινή κολυμβήτρια που με τις τόσες συμμετοχές που έχει στις διεθνείς διοργανώσεις έχει περάσει στο πάνθεον των σπουδαιότερων Ελληνίδων κολυμβητριών όλης της χώρας ολοκληρώνει την προετοιμασία της στην Πάτρα και στον ΝΟΠ.

Σε σχετική ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου Πατρών αναφέρονται τα εξής: "Σάββατο πρωί η Νόρα σε χαλαρωτική προπόνηση στην πισίνα του ΝΟΠ, ακολουθώντας τις γραπτές οδηγίες του προπονητή της Λευτέρη Μήτρακα. Δυστυχώς ο Λευτέρης είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται από την Πέμπτη στην Αθήνα με την κολυμβητική ομάδα του ΝΟΠ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών.

Την Τρίτη 18/07 η Νόρα πετά για την Ιαπωνία με ένα από τα τελευταία γκρουπ της πολυπληθούς ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα.  Η Νόρα Δράκου είναι πλέον η σπουδαιότερη ελληνίδα κολυμβήτρια όλων των εποχών, καθώς με την παρουσία  της σε διεθνή πρωταθλήματα  και τις συνεχόμενες πανελλήνιες νίκες της, έχει δημιουργήσει ένα εκπληκτικό ρεκόρ που συνεχώς μεγαλώνει και δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί στο μέλλον.

Να τονίσουμε ότι είναι η έβδομη φορά που η Νόρα έχει προκριθεί και θα πάρει μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα με αυτό στην Φουκουόκα 2023. Η προσπάθεια βέβαια συνεχίζεται και εντείνεται για τα όρια των Ολυμπιακών  αγώνων  στο Παρίσι 2024, το επόμενο καλοκαίρι.

Αν η προσπάθεια της Νόρας με την υποστήριξη του προπονητή της ευοδωθεί (όπως όλοι ευχόμαστε) θα έχει επιτευχθεί έτσι ένα μοναδικό ρεκόρ συμμετοχής για τον ελληνικό υγρό στίβο!  Καλή επιτυχία ΝΟΡΑ!  Η σκέψη όλων μας είναι μαζί σου.  Είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι με ότι έχεις κατορθώσει".