Κατάληψη από τον Κόκκινο Μύλο έως στο πρώην Κολυμβητήριο της Αγυιάς, έχουν κάνει διάφορες ομάδες από σκηνίτες ρομά, με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πατρινοί σε μαρτυρίες τους, αλλά και σε αναρτήσεις τους στα social media.

Όπως τονίζουν η κατάσταση στο Νότιο Πάρκο, τις προάλλες ήταν απερίγραπτη. Πέρα από τους γνωστούς σκηνίτες που βρίσκονται στο πάρκινγκ Καλεντζιώτη, διάφορες ομάδες ρομά έκαναν τις βόλτες τους με οχήματα εντός του παραλιακού δρόμου που υποτίθεται ότι είναι μόνο για πεζούς και ποδηλάτες.

Στον Κόκκινο Μύλο οι ρομά κατά καιρούς μετατρέπουν σε μίνι καταυλισμό τον χώρο γύρω από την παιδική χαρά, αφήνοντας τις βρύσες να τρέχουν και το νερό να σχηματίζει λίμνες και τους κατοίκους να μην μπορούν να πλησιάσουν.

Στο πάρκο απέναντι από τον Άγιο Ανδρέα στήνουν κατά διαστήματα σκηνές, ωστόσο απομακρύνονται από την αστυνομία, εφόσον υπάρξει κάποια καταγγελία από πολίτη.

Επίσης, στον μώλο της Αγίου Νικολάου, υπάρχουν άλλες ομάδες ρομά που έχουν μετατρέψει την όλη περιοχή σε στέκι τους, αφήνοντας πίσω τους μικρές – μικρές εστίες μόλυνσης.

Στο παλιό Καρνάγιο, αλλά και στο πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς η κατάσταση είναι γνωστή, με τους ρομά κατά καιρούς να έχουν μετατρέψει τους χώρους αυτούς σε δικούς τους και τις αρμόδιες αρχές να μην κάνουν κάτι.

Εκτός αυτού, το τελευταίο διάστημα ομάδες ρομά δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στο εγκαταλειμμένο κτίριο του πρώην Λάγιου, το οποίο η δημοτική αρχή προορίζει όπως ισχυρίζεται για διοικητικό κέντρο της Μαρίνας.

Μάλιστα, το απόγευμα της Παρασκευής, αναγκάστηκαν να επέμβουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας για να απομακρύνουν τους ρομά που είχαν βρίσκονταν στο πρώην Λάγιο.

Συμπερασματικά η παραλιακή ζώνη της Πάτρας που σύμφωνα με την δημοτική αρχή κέρδισε η πόλη και ο λαός της, έχει γίνει ένας  μεγάλος καταυλισμός που κατά διαστήματα αλλάζει τόπους και σημεία, αλλά βρίσκεται πάντα προς θάλασσα μεριά. Κι όλα αυτά γιατί όπως λένε οι Πατρινοί υπάρχει ανοχή…