Μετά από τις σκάλες της Τριών Ναυάρχων και της Αγίου Νικολάου ο εργολάβος πρόκειται μέσα στο επόμενο διάστημα να προχωρήσει στις εργασίες συντήρησης των σκαλιών της Πατρέως και της Γεροκωστοπούλου.

Πρόκειται για τις δύο άλλες από τις τέσσερις σκάλες του ιστορικού κέντρου της Πάτρας που επί της ουσίας με το έργο αυτό διασώζονται από την φθορά. Η αρχή θα γίνει από τις σκάλες της Πατρέως οι οποίες είχαν φτάσει σε σημείο να είναι επικίνδυνες αφού τα σκαλάκια τους γλιστρούσαν από την φθορά και την χρήση.

Ήδη η μπουλντόζα του εργολάβου έχει ξηλώσει το δρομάκι που οδηγεί στις σκάλες, ακριβώς πάνω από τα σκαλάκια, ενώ εργασίες θα γίνουν και στο κάτω μέρος των σκαλιών επί της οδού Αλεξάνδρου Υψηλάντου που θα πεζοδρομηθεί.

Oι σκάλες της Πατρέως είναι οι πιο παλιές από αυτές του ιστορικού κέντρου. Ωστόσο, οι εργασίες που γίνονται στην 25η Μαρτίου έχουν να κάνουν με την ανάπλαση της Άνω πόλης και όχι με τις σκάλες, έργο που έχει αναλάβει ο ανάδοχος που έχει και το έργο της ανάπλασης της Κάτω πόλης. 

Πάντως, σημειώνουμε ότι οι εργασίες στις σκάλες της Τριών Ναυάρχων και στις γύρω από αυτές πεζοδρομήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα αφού υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες, ενώ αντίθετα οι σκάλες της Αγίου Νικολάου (που ξεκίνησαν και πιο αργά) είναι σχεδόν έτοιμες.

Σημειώνουμε ότι συντήρηση θα γίνει και στα σκαλάκια της Παντανάσσης που οδηγούν στον ιερό ναό της Παντάνασσας και στον συγκεκριμένο πεζόδρομο, τα οποία και αυτά ήταν σε κακή κατάσταση.

Με την ολοκλήρωση του έργου (πιθανότατα εντός του 2023, χωρίς όμως να είναι και σίγουρο) και σε συνδυασμό με τα ήδη ανακαινισμένα σκαλιά της Καραϊσκάκη και της Τριτάκη η Πάτρα θα έχει στο κέντρο αυτά τα ξεχωριστά μνημεία του νεότερου πολιτισμού που αποτελούν τοπωνύμια και σημεία αναφοράς για τους επισκέπτες και τους ντόπιους.