Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Ανδρέα Θεοδώρου έδωσε ο Ορέστης Τζιόβας. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε και στη μάχη που έδωσε για να ξεφύγει από το αλκοόλ και τις ουσίες.

Χρειάστηκε ποτέ να κάνετε ψυχανάλυση;

Έχω κάνει ψυχοθεραπεία και πάντα θέλω να έχω μια επαφή με αυτό το κομμάτι. Με βοήθησε να έχω καλύτερη σχέση με τον εαυτό μου. Μόνο και μόνο η παρατήρηση του πώς λειτουργώ είναι κέρδος.

Έχετε μιλήσει ανοιχτά για τον εθισμό που είχατε στο παρελθόν με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Τι ανακαλύψατε για εσάς μέσα από αυτή την εμπειρία;

Βγήκα πιο δυνατός, γιατί έδωσα μάχη για να επιστρέψω στην κανονικότητα. Σίγουρα το να πηγαίνεις κοντά στα όριά σου, ό,τι και να σημαίνει αυτό για τον καθέναν, σε βοηθά να ανακαλύπτεις περισσότερες πλευρές του εαυτού σου και τα στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα σου, με αποτέλεσμα να γίνεις πιο πλούσιος. Εννοείται πως δεν προτείνω την κατάχρηση ή τη χρήση ουσιών, γιατί πρέπει να υπάρχουμε χωρίς τις εξαρτήσεις.

Είστε λάτρης της ταχύτητας, είχατε ποτέ κάποιο ατύχημα με τη μηχανή;

Είχα ατύχημα, αλλά όχι λόγω ταχύτητας. Προσέχω πολύ, αλλά ήταν η κακιά στιγμή. Φέτος τον χειμώνα έσπασα το πόδι μου και ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ. Έπαθα κάταγμα και ήμουν στον γύψο για δυόμισι μήνες. Ήταν κάτι πολύ δύσκολο.