Πόσο περίπτερα έχουν κλείσει στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια;

Πάνω από 100, ίσως και παραπάνω. Αρκεί να σκεφτούμε ότι τα περίπτερα πλέον είναι ζήτημα αν ξεπερνάνε τα 110 στον αριθμό και όχι μόνο στο κέντρο της Πάτρας, αλλά και στις συνοικίες.

Σε αυτά τα περίπτερα που έχουν κλείσει προσθέστε και άλλο ένα. Πρόκειται για το περίπτερο στην Τριών Ναυάρχων μεταξύ της Κανακάρη και της Κορίνθου.

Συγκεκριμένα μετά τις εργασίες που ξεκίνησαν από τον εργολάβο της ανάπλασης, με τα περισσότερα από τα καταστήματα που λειτουργούσαν εκεί να κλείνουν και να φεύγουν για διακοπές αναγκαστικά, στο περίπτερο αυτό είχε αναρτηθεί ένα χαρτί που έγραφε «Σας ευχαριστούμε που μας στηρίζεται τόσο χρόνια».

Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε ο επαγγελματίας που λειτουργεί το συγκεκριμένο περίπτερο με αρκετή επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια αποφάσισε να μην συνεχίσει την δραστηριότητα του σε αυτό (διατηρεί και άλλη επιχείρηση μίνι μάρκετ στην Αγίου Νικολάου).

Το αν το περίπτερο ανοίξει εκ νέου υπό άλλον ιδιοκτήτη, αυτό είναι κάτι που θα απαντηθεί το επόμενο διάστημα. Πάντως αν το περίπτερο παραμείνει κλειστό τότε σε όλη την Τριών Ναυάρχων θα λειτουργεί πλέον μόλις ένα, αυτό που βρίσκεται έξω από το 2ο Γυμνάσιο.

Σημειώνουμε ότι και στα Ψηλαλώνια από τα πέντε περίπτερα που λειτουργούσαν πριν από μερικά χρόνια, πλέον παραμένουν ανοικτά μόλις τα τρία.