Με ταχύτατους ρυθμούς ετοιμάζεται η νέα μεγάλη παραγωγή του ΑΝΤ1, η Μάγισσα προκειμένου να έρθει από τη νέα σεζόν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Στο πρώτο μεγάλο τρέιλερ που παίζει στον αέρα τις τελευταίες μέρες, παρακολουθούμε τα πρώτα εντυπωσιακά πλάνα από την πολυαναμενόμενη σειρά που φέρει την υπογραφή των Μελίνα Τσαμπάνη – Πέτρου Καλκόβαλη στο σενάριο και του Λευτέρη Χαρίτου στη σκηνοθεσία.

Πριν από λίγες μέρες, στην πρώτη δημοσιογραφική επίσκεψη στη Μάνη, σε ένα φυσικά παραμυθένιο σκηνικό όπου πραγματοποιείται μέρος των γυρισμάτων της σειράς, ο Λευτέρης Χαρίτος αποκάλυψε μερικά από τα μυστικά που έχει η… Μάγισσα.

«Πρόκειται για μια σειρά που θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα, με 60 επεισόδια. Δεν νομίζω να έχει ξαναγυριστεί με τέτοια μεγαλοπρέπεια τέτοια σειρά, για αυτή την εποχή, γιατί έχει την ιδιαιτερότητα να μην ξέρουμε πολλά για αυτήν την ιστορική περίοδο γενικότερα. Κάναμε έρευνα, αλλά εγώ αποφάσισα στο δραματουργικό κομμάτι να ξεφύγουμε από τα ιστορικά γεγονότα.

Δολοφονείται ένα μωρό από το πρώτο επεισόδιο και ψάχνουμε να βρούμε ποιος το σκότωσε. Από εκεί και πέρα έχουμε τα μίση και τα πάθη δύο οικογενειών, υπάρχουν παράνομοι έρωτες, υπάρχει πειρατεία, γιατί οι Μανιατές ήταν πειρατές, έχουμε σκηνές με πειρατές που κουρσεύουν πλοία. Είμαι πολύ ευαίσθητος στη φωτογραφία, είναι κινηματογραφική πολύ η εικόνα. Είναι προσεγμένη σειρά. Το πρώτο επεισόδιο θέλουμε να κάνει το μπαμ! Να μην έχουμε δει ξανά κάτι παρόμοιο ποτέ.

Η βασική τοποθεσία είναι στο κτήμα Νασιούτζικ, το οποίο έχουμε διαμορφώσει σαν ένα μεγάλο φέουδο, στο οποίο δεσπόζει ένας πύργος. Μεγάλο ντεκόρ, που έχει κοστίσει πάνω από ένα 1.000.000 ευρώ! Εχουμε καλύψει γκαζόν, πισίνες και έχουμε χτίσει έναν πύργο στα οκτώ μέτρα ύψος, με πολεμίστρες! Θα έχουμε μάχες και ειδικά εφέ. Κάνουμε πέντε μέρες να γυρίσουμε ένα επεισόδιο. Το βασικό καστ είναι 40 άνθρωποι. Και πόσοι ακόμη κομπάρσοι, πολύς κόσμος…

Στην εναρκτήρια συνάντηση γίνονται πολλές αποκαλύψεις. Γίνεται μια μεγάλη μάχη και την παρακολουθεί η Έλλη Τρίγγου. Κάναμε ένα μονοπλάνο, μια λήψη, με μια μάχη συγκλονιστική! Η έναρξη της σειράς ήταν πολύ εντυπωσιακή και δύσκολη. Πενήντα κομπάρσοι, τραυματισμοί, μάχες, αίματα, σπαθιά, ειδικοί ξιφομάχοι, άλογα.

Τα κοστούμια είναι όλα ραμμένα με πολλή λεπτομέρεια. Ραμμένα για κάθε ρόλο, ζωγραφισμένα, κεντημένα, τίποτα ετοιματζίδικο. Στα σκηνικά ο Δημήτρης Κατσίκης αναπαράγει πράγματα με πολλή δυσκολία. Το τεράστιο κάστρο που φτιάχτηκε είναι από μόνο του εκπληκτικό», αποκάλυψε μεταξύ άλλων για τη Μάγισσα, ο Λευτέρης Χαρίτος.