Νεκρός βρέθηκε εχθές, Σάββατο, ο δημοσιογράφος Λουίς Μαρτίν Σάντσες Ίνιγες, ανταποκριτής της εφημερίδας La Jornada στην πολιτεία Ναγιαρίτ στο Μεξικό, μετά την εξαφάνισή του προ ημερών.

«Πτώμα που βρέθηκε στην πόλη Ουάτσινες (...) στον δήμο Τέπικ, αναγνωρίστηκε πως ανήκει στον Λουίς Μαρτίν Σάντσες Ίνιγες, 59 ετών, ανταποκριτή της Λα Χορνάδα», ανέφερε η εφημερίδα που εργαζόταν ο Ίνιγες σε ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στην ψηφιακή της έκδοση.

Το πτώμα του ρεπόρτερ βρέθηκε χθες το πρωί σε αγροτική περιοχή κοντά στην Τέπικ, την πρωτεύουσα της πολιτείας Ναγιαρίτ.

Σύμφωνα με μεξικανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε μέσα σε πλαστική σακούλα μαζί με μήνυμα, προφανώς από τους δολοφόνους του.

Η Χορνάδα, επικαλούμενη αναφορές των τοπικών αρχών, διευκρίνισε ότι η σύζυγος του δημοσιογράφου, η Σεσίλια Λόπες, ενημέρωσε την εισαγγελία πως δεν γνώριζε πού βρισκόταν ο σύντροφός της από το βράδυ της Τετάρτης, όταν θα πήγαινε να επισκεφθεί τους γονείς του σε άλλη πόλη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σύζυγος του άτυχου άνδρα είπε επίσης πως βρήκε στο σπίτι της ρούχα που φόραγε ο σύντροφός του την τελευταία ημέρα που τον είχε δει καθώς και προσωπικά του αντικείμενα, με την εξαίρεση της κάρτας του ανταποκριτή. Η οικογένεια ανέφερε ακόμη πως έλειπαν «ο υπολογιστής του, το κινητό του τηλέφωνο κι ένας σκληρός δίσκος».