Όσο και αν τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου έχουν άμεση ανάγκη από συντήρηση, ακόμα και με τη σκουριά που μπορεί να δει κανείς με ορατό μάτι πλέον πάνω σε αυτά, είναι γεγονός έχουν μια τέτοια αισθητική που κεντρίζουν την προσοχή του επισκέπτη.

Ειδικότερα, με φόντο κάποια από τα ελάχιστα νεοκλασικά που έχουν απομείνει σε αυτή την πλατεία στην καρδιά της πόλης, όπως αυτό της φωτογραφίας.

Γιατί ένας από τους λόγους που επιλέχτηκαν αυτά τα συντριβάνια για να τοποθετηθούν στην πλατεία Γεωργίου, πριν από αρκετές δεκαετίες, ήταν ότι γύρω της υπήρχαν δεκάδες νεοκλασικά κτίρια που πλέον δεν υπάρχουν.

Το ερωτηματικό βέβαια της όλης υπόθεσης είναι πότε το υπουργείο Πολιτισμού το οποίο έχει την ευθύνη και την διαχείριση για το νεότερα αυτά πολιτιστικά μνημεία της πόλης θα προχωρήσει σε συνεργασία με τον δήμο το έργο για την συντήρηση των δύο συντριβανιών. 

Ας είναι. Στην φωτογραφία τα μπρούτζινα λιοντάρια του ενός εκ των δύο συντριβανιών της Πάτρας, με τα περιστέρα από πάνω τους να απολαμβάνουν ένα όμορφο, ήσυχο, καλοκαιρινό απόγευμα.