«Στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας όπως σπάσαμε άβατα και φωτίσαμε γκρίζες ζώνες, μακριά από ιδεοληψίες που επικρατούσαν για δεκαετίες, οφείλουμε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις για μία Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική και φιλική, με σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα και διαφάνεια» δήλωσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, στη Βουλή κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων.

Εστιάζοντας στο δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και τη φύλαξη των συνόρων κατά την προηγούμενη τετρατεία τόνισε: «Όπως το κάναμε πράξη, δίνοντας επιτέλους το δικαίωμα ψήφου από τον τόπο που κατοικούν στους Έλληνες του εξωτερικού. Τώρα είναι πατριωτική υποχρέωση όλων -και πρέπει να πάρει 300 ψήφους- να στηρίξουν την άρση κάθε περιορισμού και εξαίρεσης για τον παγκόσμιο ελληνισμό, για τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Και όπως κρατήσαμε όρθια τα σύνορα της Ευρώπης, σε θάλασσα και στεριά, με αποφασιστικά χτυπήματα στα κυκλώματα των διακινητών, με διάσωση χιλιάδων ανθρώπων, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, με αποτροπή για παράνομη είσοδο 270 χιλιάδων παράνομων μεταναστών το 2022, με την επέκταση του φράχτη κατά 35 χιλιόμετρα. Έτσι θα συνεχίσουμε να θωρακίζουμε τα σύνορά μας.

Για το ζήτημα της μείωσης φόρων και της προσέλκυσης νέων επενδύσεων επισήμανε: «Και όπως προστατέψαμε την κοινωνική συνοχή την περίοδο της πανδημίας, μειώνοντας μάλιστα την ανεργία. Έτσι οφείλουμε να συνεχίσουμε με τη μείωση των φόρων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός ήδη, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη στήριξη των νέων και των αδύναμων και με σημαντικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς».

Όσον αφορά στα βήματα που έχουν γίνει για τη μείωση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ο κ.Θεοδωρικάκος υπογράμμισε: «Και την υλοποίηση της οργανωτικής αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, τον διπλασιασμό των γραφείων ενδοοικογενειακής βίας όπως έχει σχεδιαστεί, την τοποθέτηση καμερών σε επίμαχα σημεία ιδιαίτερα στην Αττική με βάση των σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας και την ολοπλευρη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Η διπλή, ισχυρή εκλογική επικράτηση της ΝΔ βασίστηκε σε τρία κρίσιμα χαρακτηριστικά: Την αξιοπιστία και τη συνέπεια λόγων και έργων. Η κυβέρνηση της περιόδου 2019 - 2023 έκανε πράξη τη “Συμφωνία Αλήθειας” που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 2016. Την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση κρίσεων και εκτάκτων καταστάσεων. Από την πανδημία έως την ασύμμετρη απειλή της εργαλειοποίησης των παράνομων μεταναστών. Τη στρατηγική της υπέρβασης των ψευδεπίγραφων διαχωριστικών γραμμών του χθες, οι οποίες δεν επαρκούν για να ερμηνεύσουν τον σύγχρονο κόσμο, τη διεύρυνση και την ανανέωση της ΝΔ, ώστε να αποτελεί την παράταξη όλων των Ελλήνων» δήλωσε ο πρώην υπουργός.

«Κρατώντας ωστόσο ισχυρές θεμελιώδεις αξίες: τον πατριωτισμό, την ελευθερία και την αλληλεγγύη. Το πολύ ενδιαφέρον σε αυτές τις εκλογές ήταν ότι αυτό που ονομάζουμε κοινωνική ατζέντα και ψήφος προσδοκίας υπήρχε μόνο από τη ΝΔ. Η κοινωνική ατζέντα ήταν η ατζέντα της ΝΔ και η ψήφος προσδοκίας ήταν μόνο προς τη ΝΔ. Πράγμα πολύ σπάνιο για τα ελληνικά μεταπολιτευτικά χρονικά, όταν μιλάμε για τη δεύτερη κυβερνητική θητεία. Και ο ελληνικός λαός μας τίμησε με ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας στον πρωθυπουργό και την παράταξη να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν το 2019» πρόσθεσε.

«Και ασφαλώς στόχος όλων των μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού της χώρας είναι η ανάπτυξη για όλους και η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των πολιτών, η ασφάλεια για όλους και για την Πατρίδα και η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Έχουμε αυτούς τους στόχους και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να τους υλοποιήσουμε. Και δίπλα σε αυτά πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, με πίστη και όραμα, για να κάνουμε πράξη την ενότητα του παγκόσμιου ελληνισμού και την ασφάλεια του ελληνισμού. Και συνεχίζουμε: σταθερά, αποφασιστικά, μπροστά. Όπως δεσμευτήκαμε προεκλογικά, με βάση το προεκλογικό μας πρόγραμμα, που ενέκρινε ο ελληνικός λαός. Που στάθηκε απέναντι στη δημαγωγία, τον λαϊκισμό, την ισοπέδωση, την αδιέξοδη τοξικότητα, τις συκοφαντίες και τις δολοφονίες χαρακτήρων. Και έδωσε ισχυρή αυτοδυναμία και εντολή στη ΝΔ να κάνει πράξη της δεσμεύσεις.» συμπλήρωσε.

«Πολλά μπορούν να γίνουν με τη συναίνεση και τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. Καθώς αποτελούν ισχυρές ανάγκες της κοινωνίας με μεγάλη πλειοψηφική δυναμική. Όπως είναι η μεταρρύθμιση για να μπει τέλος στο κρατικό μονοπώλιο στην ανώτατη εκπαίδευση, να προχωρήσει παντού η αξιολόγηση, να σπάσουν όσοι θύλακες γραφειοκρατίας και πελατειακών σχέσεων έχουν απομείνει, για μια Ελλάδα πιο ισχυρή στην Ευρώπη και στη διεθνή σκηνή. Με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και τη δύναμη της λαϊκής ψήφου -με την αξιοπιστία και την αποδεδειγμένη ικανότητα διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ- με τη σκληρή δουλειά όλων μας είμαι σίγουρος πως θα πετύχουμε και πάλι στην αποστολή που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός» κατέληξε ο κ.Θεοδωρικάκος.