Είναι γνωστό πλέον σε όλους ότι η πρώτη ελληνική μπύρα γεννήθηκε στην Πάτρα και αυτή δεν είναι άλλη από την μπύρα «Μάμος».

Η μπύρα Μάμος κυριαρχούσε σε όλα τα αγαπημένα στέκια της Πάτρας και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει έναν αιώνα σχεδόν πριν και από τον δρόμο της Αγίου Νικολάου που είχε ορισμένα από αυτά.

Κάτι που φανερώνεται και από τη φωτογραφία που ανέβασε στα social media o Άρης Μπετχαβάς, κάνοντας τον επιχρωματισμό της και γράφοντας τα εξής: «Η ΜΑΜΟΣ ήταν μια μπύρα που έβρισκε κανείς σε φημισμένα εστιατόρια, ζυθοπωλεία, καφενεία ξενοδοχεία κ.λπ., της Πάτρας, όπως η Κρυσταλία, η Αύρα, ο Φλοίσβος, τα Ζυθεστιατόρια στις Ιτιές, αλλά και στην Αθήνα, όπως στη Μεγάλη Βρετάνια και το Ξενοδοχείο της Αγγλίας στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αίγλη του Ζαππείου αλλά και το μεγαλύτερο ζυθοπωλείο της Αθήνας, την Ήβη του Νικόλαου Γιακουμάκη, στην Πλατεία Ομονοίας.

Το 1910 πραγματοποιούνται για πρώτη φορά εξαγωγές ελληνικής μπύρας, της «Μπύρας Μάμος» σε Ευρωπαϊκές Χώρες, όπως στη Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία, από τον οίκο Άμβουργερ & Σία, μαζί με οίνους του εν λόγω οίκου, στα εκεί υποκατάστημά του, προς εμπορία.

Για τον σκοπό αυτό είχαν παραγγελθεί και εισαχθεί από τη Γερμανία ειδικές φιάλες ζύθου με ανάγλυφη την επωνυμία της επιχείρησης στη γαλλική ή γερμανική γλώσσα, BRASSERIE MAMOS & Co. PATRAS - Marque Deposee και «Patrasser Bierbrauerei Mamos & Co», (Πατραϊκή Ζυθοποιία Μάμος & Σια) κατά το γερμανικό πρότυπο.

Έτσι η μπύρα Μάμος εξάγεται και πάλι στο εξωτερικό και μάλιστα στην τότε Μητρόπολη του ζύθου Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Αγγλία επιβεβαιώνοντας έτσι την άριστη ποιότητά της».