Πάει να κλείσει σχεδόν ένας μήνας χωρίς δρομολόγια του Προαστιακού η νότια γραμμή Άγιος Ανδρέας – Καμίνια – Κάτω Αχαγιά, με τους φίλους του τρένου να ανησυχούν για το που θα πάει αυτή η κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδεχόμενο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου να ξεκινήσει και πάλι το τρενάκι της νότιας γραμμής τα δρομολόγια του, χωρίς αυτό όμως να είναι και σίγουρο από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Το τρενάκι από τη στιγμή που προχώρησε η επισκευή του στην Καλαμάτα κανονικά θα έπρεπε να έχει επιστρέψει στο προσκήνιο, από τα μέσα σχεδόν του περασμένου μήνα, κάτι που όμως δεν έχει συμβεί.

Η εξυπηρέτηση των επιβατών του τρένου για την νότια γραμμή γίνεται πλέον μόνο με τα λεωφορεία που έχουν μισθωθεί, όμως, αυτό δεν ικανοποιεί ούτε τον κόσμο που επιλέγει αυτό το είδος μετακίνησης, ούτε όμως και την εταιρεία που σίγουρα βλέπει τις εισπράξεις να έχουν πέσει.

Όλα αυτά σε μία περίοδο που η νότια γραμμή θα είχε σημαντική αύξηση της εμπορικής της κίνησης, αν και εφόσον λειτουργούσε το τρένο όπως έπρεπε, δηλαδή με ενίσχυση των δρομολογίων τις απογευματινές ώρες (κάτι που λεγόταν τον περασμένο χειμώνα), καθώς αρκετός κόσμος θα έπαιρνε το τρένο για τις μετακινήσεις του προς τις δυτικές παραλίες της Πάτρας.

Στο μεταξύ, σε ότι αφορά την βόρεια γραμμή τα δρομολόγια έχουν ξεκινήσει ξανά εδώ και μέρες, όμως, υπάρχουν προβλήματα  που σχετίζονται με την καθυστέρηση που παρατηρείται οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και τη μισή ώρα.