Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες και στο κομμάτι της Κανακάρη – Κορίνθου, στην Τριών Ναυάρχων, στο πλαίσιο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Κάτω πόλης.

Ο ανάδοχος σε συνεργασία με την δημοτική αρχή έχει ειδοποιήσει ήδη τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κομμάτι του πεζόδρομου με τις νεραντζιές, με τις εργασίες να κρατούν σχεδόν έναν μήνα.

Έτσι όπως έγινε και στο κομμάτι της Τριών Ναυάρχων από το ύψος της Καραϊσκάκη έως στον δρόμο της Κανακάρη όπου οι εργασίες συνεχίζονται θα γίνει και στο κομμάτι που ακολουθεί.

Στόχος του εργολάβου είναι να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες στο κομμάτι Καραϊσκάκη – Κανακάρη μέχρι να προχωρήσει σε αυτό της Κανακάρη – Κορίνθου, έτσι ώστε να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα στις επιχειρήσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και στα δύο αυτά τετράγωνα του πεζόδρομου με τις νεραντζιές λειτουργούν αρκετά καταστήματα εστίασης, από ψησταριές και πιτσαρίες, έως εστιατόρια, τσιπουράδικα, καφετέριες κτλ.

Ήδη οι εργασίες της ανάπλασης στο κομμάτι Καραϊσκάκη – Κανακάρη δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στις επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί, μειώνοντας αρκετά την πελατεία τους, σε μία περίοδο όπως είναι η αρχή του καλοκαιριού που τα μαγαζιά αυτά σε κανονικές συνθήκες έχουν αρκετό κόσμο.

Ωστόσο, οι εργασίες στο κομμάτι αυτό είναι γεγονός ότι προχώρησαν σε σχετικά γρήγορους ρυθμούς, σε σύγκριση με τα δύο από πάνω κομμάτια του πεζοδρόμου (από τις σκάλες των Υψηλών Αλωνίων έως στο ύψος της Καραϊσκάκη), προφανώς λόγω της ύπαρξης των καταστημάτων.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες στην Τριών Ναυάρχων θα ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, φτάνοντας δηλαδή έως στο ύψος της Όθωνος Αμαλίας, με εγκατάσταση νέων κυβόλιθων και τη διαμόρφωση πεζόδρομων στο κομμάτι της Ρήγα Φεραίου προς τον Άγιο Ανδρέα, αλλά και στα δυο ακόμα της Ρήγα Φεραίου – Αγίου Ανδρέου και Αγίου Ανδρέου – Όθωνος Αμαλίας.