Μία σπουδαία συναυλία είναι ο επόμενος μουσικός σταθμός για το Διεθνές φεστιβάλ της Πάτρας την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου με τους «Danubia Soloists» από τη Βιέννη να συμπράττουν με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου.

Σολίστ στη συναυλία - που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ την Πέμπτη 6 Ιουλίου στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο της Πάτρας  - είναι η σπουδαία τσελίστα Cristina Bazili. Την μουσική διεύθυνση έχουν οι Luca Pelanda και Πελοπίδας Μαυρόπουλος.

Το κοινό θα απολαύσει συνθέσεις που κινούνται σε ιδιαίτερα μουσικά «μονοπάτια».

“Danubia Soloists“

Οι “Danubia Soloists“ είναι ένα σύνολο από μουσικούς – καθηγητές ωδείων της παραδουνάβιας περιοχής της Κάτω Αυστρίας.

Το φετινό project τους είναι αφιερωμένο στον μεγάλο αυστριακό πιανίστα και συνθέτη κλασικής και jazz μουσικής, Friedrich Gulda.

Το κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα πνευστών που παρουσιάζουν συνδυάζει κλασική και jazz μουσική με παραδοσιακά μοτίβα από το ρεπερτόριο μπάντας πνευστών.

Σολίστ στο βιολοντσέλο είναι η CristinaBasili.

Τη συναυλία επενδύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου συμπράττοντας με τους Αυστριακούς μουσικούς σε έργα κλασικής μουσικής αλλά και έργα Ελλήνωνσυνθετών (Θεοδωράκης, Χατζιδάκης).

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου

Με μισό αιώνα και πλέον συνεχή παρουσία και μουσική γενικότερα δράση, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου αποτελεί ένα πολιτιστικό θερμοκήπιο του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και με διακρινόμενη πολυσήμαντη καλλιτεχνική παρουσία εκτός των ορίων του. Από το 1961, έτος ιδρύσεως της, με διακεκριμένους καθηγητές (μέλη των μεγαλύτερων συμφωνικών ορχηστρών της χώρας) οι οποίοι διδάσκουν όλες τις ειδικότητες των πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων παράλληλα με τη διδασκαλία θεωρίας και σολφέζ, λειτουργεί ως μουσική σχολή, παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη κατά τις απαιτήσεις υψηλών προτύπων μουσική παιδεία σε ένα δυναμικό άνω των 200 μελών.

Η Φιλαρμονική με το πλούσιο ρεπερτόριο της που προέρχεται από όλα τα είδη μουσικής, καλύπτει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και λαμβάνει μέρος σε αντίστοιχες άλλων πόλεων της Ελλάδας, σε γνωστά φεστιβάλ (Αθηνών, Κερκύρας, Καλαμάτας, Λευκάδας, Άνδρου κ.τ.λ.) αλλά και στο εξωτερικό (CultureCenter και PickwickTheater, Σικάγο).

Με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου εκτός της σύμπραξης σπουδαίων σολίστ της κλασικής μουσικής (Σπύρος Μουρίκης κ.α.) έχουν συμπράξει γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες όπως η ΝίναΛοτσάρη, η Φωτεινή Δάρρα, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Χρήστος Θηβαίος και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου από το 2010 διευθύνει ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10.00€, φοιτητών 7.00€ ομαδικό άνω των 20 ατόμων 5.00€

Σημεία προπώλησης: -Ταμείο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ, 2610.273.613, -Δισκοπωλείο JOE RECORDS, (Καραϊσκάκη 134, Πάτρα, τηλ. 2610.620.673), – Βιβλιοπωλείο ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ (Κορίνθου 274, Πάτρα, τηλ. 2610.273.287)

Ηλεκτρονική διάθεση από την πλατφόρμα ticketservice