Συστατικά

100 γρ. πλιγούρι
4 μεσαίες ντομάτες
1 πατάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
100ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

Βράζεις την πατάτα σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό για 10 περίπου λεπτά
Κόβεις την κορυφή της ντομάτας και με ένα κουτάλι αδειάζεις την ψίχα της και την αφήνεις στην άκρη
Βάζεις στο μπλέντερ την ψίχα της ντομάτας, το μισό ελαιόλαδο και τα μυρωδικά και τα χτυπάς καλά μέχρι να πολτοποιηθούν
Κρατάς το μισό περιεχόμενο από το μπλέντερ στην άκρη
Τοποθετείς τις τομάτες σε ένα ταψί αφήνοντας μικρό κενό ανάμεσα
Βάζεις την σάλτσα σε ένα μπολ, προσθέτεις το πλιγούρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι
Γεμίζεις τις ντομάτες αλλά όχι μέχρι επάνω γιατί το πλιγούρι φουσκώνει κατά τη διάρκεια του ψησίματος
Τοποθετείς τις ανάμεσα στις ντομάτες και ρίχνεις από πάνω την σάλτσα που κράτησες και ελαιόλαδο
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνεις τις γεμιστές ντομάτες για 15-20 λεπτά.

Πηγή: tlife.gr