Δύο ημέρες πριν από τις νέες κάλπες και ενώ τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος, οι πολίτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η αμφισβήτηση της ηγεμονίας της Ν.Δ. μπορεί να προέλθει μόνο από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Ο στόχος μας είναι να βρει επιτέλους η Νέα Δημοκρατία απέναντι της μια αξιόπιστη, αποτελεσματική και προοδευτική αντιπολίτευση και προς την κατεύθυνση αυτή είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σκληρή μάχη, ώστε να αποτραπεί η πολιτική της ΝΔ να ωφελούνται μόνο οι έχοντες και κατέχοντες και οι μεγάλοι οικονομικοί "παίκτες"».

Είναι ολοφάνερο, ότι τόσο ο κ. Μητσοτάκης, όσο και ο κ. Τσίπρας, φοβούνται τη νέα δυναμική του ΠΑΣΟΚ, γιατί ο μεν πρώτος, ξέρει ποιος είναι ο πραγματικός του αντίπαλος, ο δε δεύτερος αντιλαμβάνεται πως κινδυνεύει να φθάσει πάλι στα εκλογικά ποσοστά του 2009, γι΄ αυτό και το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας στην Πάτρα, προσπάθησε απεγνωσμένα να «συντηρήσει» το ηθικό στελεχών του και ψηφοφόρων, με αναφορές ότι τάχα «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η προοδευτική παράταξη, θα ξαναγίνει κυβερνώσα δύναμη».

Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι οι χιλιάδες των πολιτών έστειλαν με την ψήφο τους, στις 21 Μάϊου και θα επαναβεβαιώσουν την Κυριακή 25 Ιουνίου, μήνυμα για ένα ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή και όχι βολικό εταίρο.

Είναι κάτι που το χρειάζεται ο τόπος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα κατάφερε να είναι μία τέτοια αξιωματική αντιπολίτευση και για αυτό εκχώρησε την ηγεμονία της πολιτικής ζωής στη Δεξιά.

Το ΠΑΣΟΚ, έχει ξεκάθαρες  θέσεις του σε όλα τα  κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Το δικό μας πρόγραμμα, παρά τις προσπάθειες που επιχειρήθηκαν από ορισμένους για την αλλοίωση του, είναι ξεκάθαρο ως προς το περιεχόμενο του και τις στοχεύσεις του:

Να διαμορφώσουμε στη χώρα ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, με προτεραιότητες που θα αφορούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τον πρωτογενή τομέα κάτι που δεν είδαμε στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης από τη ΝΔ- και οι αγρότες μας το γνωρίζουν.

Να αποκτήσουμε ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα με παρεμβάσεις στη φορολογία της μισθωτής εργασίας και στην αδήλωτη εργασία.

Κίνητρα για τις οικογένειες με δύο παιδιά και η μείωση των έμμεσων φόρων.

Και φυσικά ο τρίτος πυλώνας του προγράμματος μας είναι η στήριξη του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου, με παρεμβάσεις υπέρ των πολλών και των αδύναμων.

Είναι γεγονός ότι ύστερα από αρκετά χρόνια, κατεγράφη μια ξεκάθαρη δυναμική του ΠΑΣΟΚ, η οποία, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, θα αποτυπωθεί στις εκλογής της 25ης Ιουνίου.

Προσωπικά, έδωσα έναν μεγάλο αγώνα, στην Αχαΐα, με τον τρόπο που πάντοτε ήξερα, ως απλός στρατιώτης της παράταξης.

Ήταν πραγματικά συγκινητική η ανταπόκριση των συμπολιτών μου που σε όλες τις συναντήσεις, με περιέβαλαν με βαθιά εκτίμηση και σεβασμό - ανεξάρτητα αν ψήφιζαν το κόμμα μας ή και εμένα προσωπικά. Και πάλι, τους ευχαριστώ θερμά.

Τώρα πια, με το κόμμα μας να είναι αρκετά χρόνια εκτός κυβερνητικών ευθυνών, οι συμπολίτες μας μπορούν να ανατρέξουν στο παρελθόν και να κρίνουν ποια κυβέρνηση βοήθησε πραγματικά τον τόπο και ποιες κυβερνήσεις απλώς έλεγαν λόγια.

Το ΠΑΣΟΚ με την ιστορική διαδρομή του και τις βαθιές κοινωνικές ρίζες θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων.

Το ΠΑΣΟΚ αντιπροσωπεύει σήμερα τις κοινωνικές δυνάμεις της λογικής, της σοβαρότητας και της ευθύνης, με μπροστάρη τον Πρόεδρο μας, Νίκο Ανδρουλάκη.

Την Κυριακή η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ θα σημαίνει ότι μπορούμε και πάλι να ονειρευτούμε για τον τόπο που αγαπάμε και θέλουμε να ζούμε.

Την Κυριακή γυρίζουμε σελίδα και με ένα πιο ισχυρό ΠΑΣΟΚ ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία.