Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο λιμάνι της Κορίνθου η 4ήμερη εκθεσιακή δράση "Κορινθία - Πελοπόννησος 2023", στην οποία παρευρέθηκαν πλήθος επιχειρηματιών και επαγγελματιών της Πελοποννήσου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, φορέων και Αρχών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχθούν επιχειρήσεις και προϊόντα της περιοχής, αλλά και να επιβεβαιωθεί έμπρακτα η συνεργασία των Επιμελητηρίων ολόκληρης της Πελοποννήσου, ως εκπροσώπων του επιχειρείν και μοχλών στήριξης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις ομιλίες και παρουσιάσεις της εκδήλωσης.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας των Επιμελητηρίων της περιοχής σε κοινή κατεύθυνση πρωτοβουλιών για την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Επίσης, έκανε ειδική αναφορά και στη μεγάλη στήριξη της επιχειρηματικότητας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο τα τελευταία χρόνια μέσω προγραμμάτων που χρηματοδότησαν χιλιάδες επιχειρήσεις, με την παράλληλη ιδιότητα του ως Πρόεδρος του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ).

Το "παρών" έδωσαν επίσης εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας ο κ. Αριστείδης Τηλιγάδης (Α’ Αντιπρόεδρος), ο κ. Παναγιώτης Τζούδας (Οικονομικός Επόπτης), ο κ. Αθανάσιος Κούστας (διευθυντής ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ), ο κ. Ανδρέας Ντακόλιας (διαχειριστής ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ) και ο κ. Κων/νος Δεληγιάννης (μέλος Δ.Σ.), ενώ συμμετείχαν έξι επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου:

α) AITHRASPIRITS β) BacFresh – ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. γ) HELMIND- HELLENIC MIXTURES INDUSTRY δ) ΜΙΣΥΡΛΟΥ ΣΑΠΟΥΝΟΠΩΛΕΙΩΝ- MISYRLOUSOAPS ε) ΚΑΡΑΜΕΛΟΚΟΣΜΟΣ- ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ και στ) ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΓΑΛΑΝΗΣ.

Υπεύθυνες για τη συμμετοχή και παρουσία του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην παρούσα έκθεση ήταν οι κυρίες Όλγα Ανδριακοπούλου (υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ) και Έφη Δημητρακοπούλου (υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Επιμελητηρίου Αχαΐας).

"Εις το επανιδείν λοιπόν, με το βλέμμα πλέον στο επόμενο ραντεβού της τοπικής επιχειρηματικότητας", τόνισε ο κ. Μαρλαφέκας δίνοντας τον τόνο της συνέχισης αυτών των πρωτοβουλιών.