Μπορεί να υπάρχουν αρκετές μουρμούρες και παράπονα από καταστηματάρχες της Τριών Ναυάρχων για το timing που γίνονται οι εργασίες στον πεζόδρομο με τις νεραντζιές, όμως, από την άλλη κανείς δεν διαφωνεί ότι η περιοχή θα βελτιωθεί και θα αλλάξει αισθητική.

Ένας πεζόδρομος που εδώ και πάνω από μια δεκαετία είναι μία από τις καλύτερες πιάτσες εστίασης, κυρίως για φαγητό, κρασί και μπύρα, με δεκάδες επιχειρήσεις αυτής της μορφής να δραστηριοποιούνται εκεί, θα πάρει με το τέλος των εργασιών, μια ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Κι είναι γεγονός ότι αρκετοί επαγγελματίες εστίασης καλοκοιτάζουν την πιάτσα αυτή, ψάχνοντας για ακίνητο που θα ήταν κατάλληλο για να στεγάσει την δική τους επιχείρηση, μετά το τέλος των εργασιών και της ανάπλασης.

Για παράδειγμα ήδη από ότι μάθαμε εστιατόριο που λειτουργεί στον πεζόδρομο προχώρησε στην εκμίσθωση διπλανού κτιρίου, επεκτείνοντας έτσι την επιχείρηση, βλέποντας προφανώς ότι η περιοχή θα έχει μια ακόμα καλύτερη δυναμική στο άμεσο μέλλον.

Ανάλογες προθέσεις έχουν και άλλοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τυχόν ελεύθερα ακίνητα παρόλο που γνωρίζουν ότι τα ήδη υψηλά ενοίκια της περιοχής (μιλάμε για μια από τις καλύτερες πιάτσες στην Πάτρα μαζί ίσως με την Ηφαίστου και την Ρήγα Φεραίου), είναι αρκετά πιθανό να ανέβουν τους επόμενους μήνες.

Μάλιστα, οι ίδιες πήγες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το τέρμα της Τριών Ναυάρχων που θα ανακαινιστεί πλήρως και θα γίνει ένας κανονικός πεζόδρομος, με κυβόλιθους, χωρίς να σταθμεύουν αμάξια τριγύρω. 

Δηλαδή από την Ρήγα Φεραίου και κάτω προς την Αγίου Ανδρέου και την Όθωνος Αμαλίας όπου υπάρχουν εκτός των άλλων και αρκετά ελεύθερα ακίνητα.

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικούς μήνες ένα από τα σημαντικότερα brand πατρινών εστιατορίων άνοιξε προς το πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων και μάλιστα πάει αρκετά καλά, κρίνοντας από τη κίνηση που έχει.