Θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία του Αιγίου ο θάνατος του ιατρού ρευματολόγου Χρήστου Λαϊνά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών.

Ο εκλιπών, διατηρούσε ιατρείο στο Αίγιο και πάλευε επί χρόνια με σοβαρή ασθένεια.

Ηταν ένας άνθρωπος με έντονη προσωπικότητα, δραστήριο και ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας.

Υπήρξε ενεργό στέλεχος του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγιάλειας», ενώ μεγάλη του αγάπη ήταν ο αθλητισμός όπου υπήρξε μαραθωνοδρόμος και είχε τιμηθεί από τον τοπικό Αθλητικό Σύλλογο «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς».


Με ανακοίνωση της η τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ Αχαΐας τον αποχαιρετά:

Η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ αποχαιρετά σήμερα το σύντροφό μας Χρήστο Λαϊνά που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, και μετά από πολύχρονη σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της Αχαΐας και ιδιαίτερα της Αιγιάλειας αποχαιρετούμε με θλίψη τον ακούραστο σύντροφο μας, που σε όλη του τη ζωή υπηρέτησε με σθένος τα ιδανικά του Κόμματος.

Ο σύντροφος Χρήστος γεννήθηκε το 1959 στο Δοκίμι Αγρινίου, εκεί πέρασε τα πρώτα του μαθητικά και εφηβικά χρόνια. Μεγάλωσε μέσα σε φτωχή οικογένεια, με γονείς καπνεργάτες. Ως μαθητής, αργότερα ως φοιτητής ιατρικής, αλλά και μετά στην στρατιωτική του θητεία πορεύτηκε με ψηλά το κεφάλι.

Έκανε ειδικότητα ως ρευματολόγος στο ΚΑΤ και το 1994 μετακόμισε στο Αίγιο, όπου και ξεκίνησε να ιδιωτεύει ως ρευματολόγος, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στο Αίγιο γνωρίζει τους συντρόφους και το 1996 οργανώνεται στο Κόμμα.

Σε όλη την πορεία της κομματικής του ζωής ανέλαβε υπεύθυνες κομματικές χρεώσεις στην Αιγιάλεια και στην ευρύτερη περιοχή. Υπήρξε μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Υπαίθρου και της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας, αλλά και γραμματέας της ΚΟΒ Συμπολιτείας-Νέου Ερινεού. Μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν μέλος της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας.

Ο σύντροφος Χρήστος εκπροσώπησε τα συμφέροντα του λαού και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου εκλεγμένος με τα ψηφοδέλτια που στήριζε το ΚΚΕ, αρχικά στο Δήμο Συμπολιτείας και έπειτα στο Δήμο Αιγιάλειας. Επί σειρά ετών εκλέχθηκε μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, ενώ υπήρξε μέλος του ΔΣ του αθλητικού συλλόγου «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς» και πρόεδρος του ΕΣΥΝ του παραρτήματος Αιγίου.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά του Σπύρο και Αναστασία, την οικογένεια και τους οικείους του.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει στο Αίγιο, θα ακολουθήσει καύση της σωρού στη Ριτσώνα, όπως ήταν επιθυμία του.