Μπορεί ο στόλος των ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ της Δυτικής Ελλάδας να έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, με δωρεές και προγράμματα από το ΕΣΠΑ, όμως από την άλλη υπάρχουν ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ λείπουν τουλάχιστον 50 άτομα από το προσωπικό, κενά τα οποία αναμένεται να ανέβουν αν το επικουρικό προσωπικό δεν παραμείνει ως έχει.

Αυτό που ζητούν έτσι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ είναι να γίνουν 40 με 50 ακόμα προσλήψεις για να μπορούν να καλυφθούν και οι τρεις βάρδιες και έτσι να καλύψουν όλες τις ανάγκες που υπάρχουν.  

Από πλευράς ασθενοφόρων το ΕΚΑΒ της Δυτικής Ελλάδας είναι σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση από άλλες περιοχές και υπό αυτή την έννοια δεν πρόκειται να γίνουν συμβάντα σαν και αυτά της Νέας Μάκρης ή της Κω που απασχόλησαν τελευταία την επικαιρότητα.

Τα ασθενοφόρα καλύπτουν οριακά τις ανάγκες, ενώ υπάρχουν και οι δύο μηχανές με τους δικυκλιστές του ΕΚΑΒ που έχουν δώσει μεγάλη ανάσα, δίνοντας μια άμεση παρουσία στα συμβάντα.

Πάνω σε αυτό βέβαια ακόμα περιμένουν την εμφάνιση μιας τρίτης μηχανής που είχε δεσμευτεί στο παρελθόν η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, κάτι που εφόσον γίνει θα βελτιώσει σε μεγάλη βαθμό από κάθε πλευρά τις υπηρεσίες των δικυκλιστών του ΕΚΑΒ.