Κι ενώ το κτίριο των υπηρεσιών λιμένα στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας εξακολουθεί να ρημάζει, με οικονομικούς μετανάστες και ομάδες από ρομά να ζουν κατά καιρούς μέσα σε αυτό, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για την απόφαση που έχει πάρει το δημοτικό συμβούλιο για την κατεδάφιση του.

Ως  γνωστόν το συγκεκριμένο κτίριο θα κατεδαφιστεί για να φτιαχτεί στη θέση του ένα τοπόσημο που να αναφέρεται στην ιστορία και στον πολιτισμό της Πάτρας, ελευθερώνοντας όλο αυτόν τον χώρο που πιάνει μπροστά από τη θάλασσα το πελώριο αυτό ακίνητο.

Το τοπόσημο και τι θα δημιουργηθεί εκεί στην  θέση του κτιρίου θα αποφασιστεί μέσα από ξεχωριστό διαγωνισμό που δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης.

Πριν όμως από αυτόν θα χρειαστεί να γίνει μια ακόμα διαδικασία που θα αφορά την κατεδάφιση του κτιρίου, καθώς το γκρέμισμα ενός τόσο μεγάλου ακινήτου δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε κάτι αυτονόητο.

Θα πρέπει να γίνει ένας ακόμα διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την κατεδάφιση του και μία ξεχωριστή μελέτη, για το πώς θα γίνει αυτή, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα ούτε στους χώρους λιμενικής ζώνης, ούτε στην θαλάσσια περιοχή μπροστά από αυτό.

Το έχουν λεηλατήσει

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι η δημοτική αρχή επιμένει στην κατεδάφιση του κτιρίου, ενώ την ίδια στιγμή το ακίνητο εξακολουθεί να ρημάζει, με τους εσωτερικούς του χώρους να αποτελούν εστία μόλυνσης και τους κυνηγούς μετάλλων να το έχουν λεηλατήσει παίρνοντας από εκεί σίδερα και χαλκό και ότι άλλο έχει κάποια αξία στην μαύρη αγορά. Ρημαγμένο και απροστάτευτο με λίγο λόγια…