Χίλια εννιακόσια ενενήντα κάτι. Ο Κίμωνας και ο Περικλής είναι δυο αδέλφια εντελώς αταίριαστα. Ο ένας, επιτυχημένος ραδιοφωνικός παραγωγός. Ο άλλος, ένας μικροαπατεώνας που ψάχνει να πιάσει την καλή. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο Περικλής βρίσκει την χαμένη δημοσιογραφική ταυτότητα του Κίμωνα και προσποιούμενος τον αδερφό του τάζει στην λαϊκή τραγουδίστρια Αννίτα Καραμπόλη συνέντευξη στην σοβαρή καλλιτεχνική εκπομπή του Κίμωνα με σκοπό να την εντυπωσιάσει και να την σαγηνεύσει.

Το κείμενο διαθέτει άφθονο γέλιο και μας ταξιδεύει σε αναμνήσεις, που όλοι, όσοι μεγάλωσαν στην δεκαετία του 1990, έχουν βιώσει λίγο-πολύ. Η γραφή των Γιώργου Τριανταφύλλου και Νικόλα Φραγκιουδάκηαγγίζει, παράλληλα, τα βαθύτερα στρώματα των χαρακτήρων του και ασχολείται με μια ευρεία γκάμα συναισθημάτων. Χειρίζονται σωστά την εισαγωγή και την ανάπτυξη του δραματικού στοιχείου, ώστε να μην εμφανίζεται ως πυροτέχνημα. Μέσα από την ιστορία παρακολουθούμε από ένα κυρίως κωμικό πρίσμα, τα ήθη και τα έθιμα μιας ολόκληρης εποχής, όπου η διασκέδαση, τα όνειρα, οι φιλοδοξίες αλλά και η ανεμελιά, σηματοδότησαν τη μεταγενέστερη πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας.

Η σκηνοθεσία του Γιώργου Τριανταφύλλουήταν άμεση, με γρήγορο τέμπο, κινηματογραφικές εναλλαγές, χωρίς υπερβολές, ενώ αξιοποίησε έξυπνα τα λίγα αντικείμενα και τον διαθέσιμο σκηνικό χώρο. Λίγο πριν το τέλος γίνεται μια ανατροπή, που είναι και η πιο αδύναμη στη δραματουργική της διαχείριση, καθώς δεν γίνεται ξεκάθαρο τι ακριβώς συνέβη και πως. Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν και τα μόνα «αδιάφορα» της παράστασης.

Οι τρεις ηθοποιοί(Νικόλας Φραγκιουδάκης, Λευτέρης Παπακώστας, ΖαχαρούλαΚληματσάκη) γεμάτοι με ενέργεια, κέφι και πάθος, κατάφεραν να παρασύρουν αβίαστα το κοινό να συμμετάσχει με ενθουσιασμό στο παιχνίδι τους επί σκηνής. Στο δύσκολο εγχείρημα του «ανακατέματος» των συναισθημάτων τα κατάφεραν περίφημα. Πέρναγαν από το κωμικό στο δραματικό σε σωστούς χρόνους και κυρίως με πειστικό τρόπο, έχοντας μέτρο και ισορροπία. Επιπλέον, με την εξαιρετική τους κίνηση έδιναν την αίσθηση, ότι η σκηνή είναι γεμάτη, ότι «βλέπεις» όλα τα «σκηνικά» μπροστά σου. Ξεχώρισεη άνεση, το πάθος, η αφοσίωση και η φυσικότητα του Νικόλα Φραγκιουδάκη, ο οποίοςφώτισε ακόμη και τη γελοιότητα που κρύβεται ενίοτε σ’ έναν ερωτευμένο άνδρα. Η ΖαχαρούλαΚληματσάκησκιαγράφησε με χιούμορ και γλαφυρότητα τον ρόλο της μπουζουξού και έδωσε έμφαση στη χειρονομία, την κίνηση του σώματος και στην μίξη στοιχείων stand-upcomedy, σάτιρας και φάρσας, τηρώντας μια θαυμαστή ισορροπία.Ο Λευτέρης Παπακώστας ερμήνευσε τον σοβαροφανή Κίμωναμε κωμική αμηχανία και επιπολαιότητα, προσφέροντας μερικές από τις καλύτερες κωμικές στιγμές της παράστασης.

Για μια ώρα και κάτι, μας πρόσφεραν γέλιο, συναισθήματα και προβληματισμούς σε μια παράσταση, που συνδύασε άψογα το συγκινητικό με το κωμικό. Συνολικά, μια πολύ φροντισμένη δουλειά, μια απολαυστικά δυνατή παράσταση, με ατμόσφαιρα και παραστατικότητα, ρυθμό, νεανικότητα κι αλήθεια, στην οποία γελάς αυθόρμητα σχεδόν συνεχώς. Μια παράσταση φωτεινή και ευχάριστη, φτιαγμένη με όρεξη από νέους ανθρώπους, που σου αφήνει μια γλυκιά αίσθηση -ακόμα και μέρες μετά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τριανταφύλλου

Κείμενο: Γιώργος Τριανταφύλλου – Νικόλας Φραγκιουδάκης

Μουσική Πρωτότυπων Τραγουδιών: Θέμης Καραμουρατίδης

Στίχοι Πρωτότυπων Τραγουδιών: Γιώργος Τριανταφύλλου

Επιμέλεια σκηνικού: Γιώργος Τριανταφύλλου – Δημήτρης Τριανταφύλλου

Κοστούμια: Nazezhda

Κίνηση: Ηλιάνα Γαϊτάνη

Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Φάμης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Πέτρου

Φωτογραφίες: Γιώργος Κασσαπίδης

Παραγωγή / Επικοινωνία: Musespro

Εκφωνήτρια Δελτίου Ειδήσεων: ΝέλληΜποφίλιου (guest)

Παίζουν: Νικόλας Φραγκιουδάκης, Λευτέρης Παπακώστας, ΖαχαρούλαΚληματσάκη

Μουσικός επί Σκηνής / Πλήκτρα: Χρίστος Θεοδώρου

Διάρκεια: 70'

Έπαιξε στο ΘΕΑΤΡΟ 104 (Ευμολπιδών 41, Αθήνα)

210 3455020 / 6951269828

Από 12 Μάιου έως 4 Ιουνίου 2023